Новини Пловдив » Случка на деня » Община Пловдив отбелязва Международния ден на безопасността на движението по пътищата
Случка на деня

Община Пловдив отбелязва Международния ден на безопасността на движението по пътищата

Деца се учат на правилата по обновените площадки

Обновени са площадките по безопасност на движението в „Южен“ и „Тракия“, децата ги посещават и под формата на игра с приятели се учат стриктно да спазват поставените знаци и светофари. На днешния Международен ден на безопасността на движението заместник-кметът Тодор Чонов посети районите и коментира с кметовете Костадин Язов и Костадин Димитров бъдещи съвместни инициативи за обучение на терен на учениците, в чиято програма е залегнала темата за безопасността на движението.

„Целта ни е още от най-малка възраст децата да свикнат и да знаят правилата за движение, така че да израснат като поколение, което спазва законите, за да имаме по-малко пътно-транспортни произшествия в бъдеще“, заяви заместник-кметът Тодор Чонов, докато разглеждаше площадките на място заедно с районните кметове. „Децата, а и техните родители трябва да бъдат съобразителни и бдителни, когато са преки участници в движението на пътя“, коментираха те.

Общинското предприятие „Организация и контрол по транспорта“ ремонтира двете площадки, като замени счупените знаци, неработещите светофарни уредби и постави нова маркировка. Бюджетните средства, отделени за обновяването, са в размер на 15 000 лева, посочи инж. Пламен Вълков, директор на ОП ОКТ.

„Планираме да освежим и площадката за безопасност на движението в район „Северен“, която се намира близо до ОУ „Христо Г. Данов“, съобщи още заместник-кметът Тодор Чонов.

Заедно с кмета на района Стоян Алексиев обсъдиха да се постави нова светофарна уредба, осветление, видеонаблюдение, да се подменят счупените знаци, да се сложат нови пейки и да се засадят допълнително дървета.

Допълнително във връзка с днешния Международен ден на безопасността на движението Община Пловдив активно се включи в националната кампания на Държавна агенция „Безопасност на движението по пътищата“. На 7 възлови кръстовища из града са сложени билбордове, които да привлекат вниманието както на шофьорите, така и на останалите участници в движението – пешеходци, велосипедисти да бъдат по-внимателни и толерантни. „На пътя животът е с предимство“, „Пиши, когато стигнеш“, „Скоростта убива“, „Коланът спасява живот“. Това са само част от призивите, които апелират към повече бдителност.

Община Пловдив отбелязва днешния ден и с надпис на електронното табло над подлеза на ул. „Гладстон“, а служители на МВР и сектор „Общинска полиция“ също ще се включат в кампанията, като раздадат информационни материали.

Коментари

Коментари

Категории

Харесайте ни в Facebook

Facebook Pagelike Widget

Времето

Анкети

Ще отидете ли на море в Гърция?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...
Close