Новини Пловдив » Бизнес » Туризъм » Спасител извади с шамари пиян румънски турист от водата ВИДЕО
България Инциденти Туризъм

Спасител извади с шамари пиян румънски турист от водата ВИДЕО

Спасителят (в жълто) респектира туриста (червено), а после го вади от водата.
Спасителят (в жълто) респектира туриста (червено), а после го вади от водата.

Пиян румънски турист беше изваден със сила от морето. Случаят е от Несебър, а конфликтът избухва, след като летовникът с надуваем дюшек отказва да излезе доброволно от бурното море. Кадри от сцената бяха качени в групата „Шофьори Несебър”.

Записът е заснет на Южния плаж в Несебър през уикенда. Участник в него е спасителят Йордан Костадинов, който вече 7 години бди за живота на хората по плажа. Пред камерата на NOVA Костадинов разказа, че флагът бил жълт заради бурното море. Двама мъже с надуваем дюшек не реагирали на трикратния звуков сигнал да излязат от морето. Във водата първо влязъл друг спасител.

„Влезе моят колега и те започнаха да буйстват. Влязох и аз. Видях, че човекът е употребил алкохол, в смисъл миришеше на алкохол. Обясних му, че е забранено. Той взе да буйства, да псува”, разказва Йордан Костадинов.

Румънецът отказвал да изпълни разпорежданията на спасителите, разказват те. Така се стигнало до сблъсъка.

„След това скъси дистанцията между нас и аз съответно го бутнах малко по-силно и той падна. Все пак и ние сме хора, имаме нерви”, заявява Костадинов.

Приятелката на румънския турист се извинила на спасителите. А управителят на водно-спасителната служба на плажната ивица не вижда проблем в поведението на спасителите

„Той няма защо да бъде наказан, тъй като той си е свършил работата, за която е тук – да запази спокойствието и живота на хората”, заяви Иван Георгиев, управител на водноспасителната служба.

Почиващи по морето също оправдаха действията им.

При подобен конфликт водните спасители към момента разчитат единствено на плажния патрул, до идването на полицията. Смятат, че трябва да има санкции за всички непокорни летовници. Спасителят Йордан Костадинов съжалява, че си е изпуснал нервите и при следващ подобен случай ще бъде много по-сдържан и внимателен. /ПловдивПрес

Коментари

Коментари

Категории

Харесайте ни в Facebook

Facebook Pagelike Widget

Времето

Анкети

Ще отидете ли на море в Гърция?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...
Close