Новини Пловдив » Бизнес » 200 млн. лв. в подкрепа на средни предприятия в България
Бизнес България Важно

200 млн. лв. в подкрепа на средни предприятия в България

Бойко Борисов
Бойко Борисов

„Европейската комисия одобри държавна помощ в размер на 200 млн. лв. в подкрепа на средни предприятия в България, засегнати от кризата с коронавируса. Очаква се от мярката да се възползват около 1500 фирми. Помощта ще бъде предоставена преди 31 декември.“ Това написа във Фейсбук страницата си министър-председателят Бойко Борисов.

И допълва в друг пост, че в условията на криза от COVID-19 бизнес климатът у нас се подобрява за втори пореден месец. Това отчита НСИ – Национален статистически институт в последното си проучване за стопанската конюнктура в България през месец юни.

Премиерът посочва още, че след като през април спадът стигна до 42%, общият показател на бизнес климата нараства с 11,8 пункта през май и с още 11,4 пункта през юни, показаха оповестените по-рано през деня данни на НСИ. Според статистическия институт подобрението е в резултат на по-благоприятния бизнес климат в секторите промишленост, строителство, търговия на дребно и услуги.

Въпреки пандемията много сектори у нас не са спирали работа, написа Борисов и допълни: „Продължаваме с помощта към българските предприятия. С подкрепата и от ЕС се надяваме скоро икономиката на България да се върне в онази отлична кондиция, в която беше и преди кризата“.

Още по темата

Официално: Удължават мярката 60/ 40 до 30 септември
Томислав Дончев: И ние ще даваме грантове за бизнеса, но изключително семпли

Коментари

Коментари

Категории

Харесайте ни в Facebook

Facebook Pagelike Widget

Времето

Анкети

Ще отидете ли на море в Гърция?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...
Close