Quantcast
Новини Пловдив » Бизнес » 200 млн. лв. в подкрепа на средни предприятия в България
Бизнес България Важно

200 млн. лв. в подкрепа на средни предприятия в България

Бойко Борисов
Бойко Борисов

„Европейската комисия одобри държавна помощ в размер на 200 млн. лв. в подкрепа на средни предприятия в България, засегнати от кризата с коронавируса. Очаква се от мярката да се възползват около 1500 фирми. Помощта ще бъде предоставена преди 31 декември.“ Това написа във Фейсбук страницата си министър-председателят Бойко Борисов.

И допълва в друг пост, че в условията на криза от COVID-19 бизнес климатът у нас се подобрява за втори пореден месец. Това отчита НСИ – Национален статистически институт в последното си проучване за стопанската конюнктура в България през месец юни.

Премиерът посочва още, че след като през април спадът стигна до 42%, общият показател на бизнес климата нараства с 11,8 пункта през май и с още 11,4 пункта през юни, показаха оповестените по-рано през деня данни на НСИ. Според статистическия институт подобрението е в резултат на по-благоприятния бизнес климат в секторите промишленост, строителство, търговия на дребно и услуги.

Въпреки пандемията много сектори у нас не са спирали работа, написа Борисов и допълни: „Продължаваме с помощта към българските предприятия. С подкрепата и от ЕС се надяваме скоро икономиката на България да се върне в онази отлична кондиция, в която беше и преди кризата“.

Още по темата

Официално: Удължават мярката 60/ 40 до 30 септември
Томислав Дончев: И ние ще даваме грантове за бизнеса, но изключително семпли

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
Мусала Софт

Категории

Времето

Анкети

Одобрявате ли състава на служебното правителство?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...