Новини Пловдив » Пловдив » Нов старт на делото срещу д-р Иван Димитров, убил крадеца Жоро Плъха
Пловдив Съд и Прокуратура

Нов старт на делото срещу д-р Иван Димитров, убил крадеца Жоро Плъха

Д-р Иван Димитров
Д-р Иван Димитров

Ваня ДРАГАНОВА

Делото срещу д-р Иван Димитров, който на 2 март 2018 г. застреля с незаконен пистолет Жоро Джевизов-Плъха, влязъл да краде в гаража му, тръгва от начало в Пловдивския окръжен съд. Разпоредителното заседание е насрочено за днес, но по информация на ПловдивПрес делото ще бъде отложено заради ангажименти на адвоката на лекаря Георги Кутрянски.

Д-р Иван Димитров е обвинен в убийство при превишаване на пределите на неизбежната отбрана, защото преди да стреля, крадецът го замерил първо с нож, а после и с метална табела. При първото разглеждане на казуса в Окръжния съд докторът  призна вината си, но беше оправдан, защото състав, председателстван от съдия Весела Евстатиева, реши, че той не имал друг варинт да се защити, освен да стреля, и така не е превишил границите на неизбежната отбрана.

Пловдивският апелативен съд обаче прецени, че фактологията по делото не е изяснена, защото нож на местопрестъплението не е намерен, два ножа са открити в жилището на лекаря, но следите от кръв по тях са негодни за изследване.  Имаше и други неизсянени детайли по случилото се и така делото беше върнато за ново разглеждане от друг състав на Окръжния съд.

Председател на състава този път ще е съдия Петко Минев.

Още новини по темата

Делото срещу д-р Иван Димитров, убил крадец, тръгва от начало
Правосъдие 2019: Д-р Иван Димитров е невинен, а системно пребиваната Веска Хаджиева от Труд – опасен убиец
Лекари ръкопляскат на колега убиец. Как стигнахме дотук?

Коментари

Коментари

Категории

Харесайте ни в Facebook

Facebook Pagelike Widget

Времето

Анкети

Ще отидете ли на море в Гърция?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...
Close