майонеза „Краси“
Новини от Пловдив » Здраве » COVID-19 » 300-хилядният Лестър под карантина заради COVID-19
COVID-19 Свят

300-хилядният Лестър под карантина заради COVID-19

Лестър
Лестър

Лестър стана първият изолиран британски град на фона на рязък скок в заразените с новия коронавирус. Британското правителство наложи карантина в града, където броят на инфектираните стана най-големият в страната.

Обединеното кралство постепенно разхлабва мерките, наложени заради пандемията от COVID-19. В Лестър обаче се наблюдава обратният процес. Според здравния министър Мат Ханкок ръстът на заразените там за последната седмица е 135 на 10 000 души, което е три пъти повече, отколкото във втория най-засегнат град, съобщава БТВ.

Ханкок призова хората да отменят несъществените пътувания до и от Лестър, както и в рамките на самия град, който се намира в Централна Англия. Съседните райони в графство Лестършир също са включени в карантинните мерки.

Междувременно днес британският премиер Борис Джонсън ще представи мащабен възстановителен план в подкрепа на британската икономика, която пострада тежко от пандемията от коронавирус. Очаква се премиерът да обяви планове за ускорено строителство на болници, училища, жилища, пътна и железопътна инфраструктура.

В същото време той обещава, че страната няма да се върне към драстичните икономии като преди десет години, по време на управлението на Дейвид Камерън. Строгата карантина, наложена през април заради пандемията от новия коронавирус, доведе до над 20% спад в британската икономика.

Без допълнителна помощ от държавата безработицата може да достигне нива от 80-те години на миналия век и да надхвърли пика от 3 300 000, регистриран през 1984 г., пише вестник „Обзървъ“, цитирайки анализ на Камарата на общините.

Още по темата

Жертвите на COVID-19 във Великобритания минаха 33 500
Великобритания разхлабва мерките от 15 юни
Великобритания тества върху хора ваксина срещу COVID-19

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България
Краси

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Ще има ли правителство, или отиваме на нови парламентарни избори наесен?

  • Не, няма да има редовен кабинет 51%
  • Да, ГЕРБ-СДС ще успее да излъчи кабинет с участието на ПП-ДБ и ДПС 21%
  • Не ме интересува, и сега има правителство, което се справя 15%
  • Ще има редовен кабинет с втория мандат на ПП-ДБ, а ГЕРБ ще го подкрепи 13%

Начална дата: 03.04.2023 @ 19:35 | Крайна дата: 03.05.2023 @ 20:32

Зареждане ... Зареждане ...