Quantcast
Новини Пловдив » Пловдив » Още един застраховател осъди Община Пловдив за улична дупка
Пловдив Съд и Прокуратура

Още един застраховател осъди Община Пловдив за улична дупка

Снимката е илюстративна.
Снимката е илюстративна.

Ваня ДРАГАНОВА

Още един застраховател осъди Община Пловдив за потрошена в улична дупка кола, като този път сумата е по-голяма – 2853,02 лв. Обичайно този тип искове са на стойност около 200 лв., защото най-често повредите са по гумите и джантите.

В случая обаче колата е с много щети, след като попада в улична дупка на бул. „Руски“ в посока Централна гара, в района на Търговската гимназия. След инцидента шофьорът слязъл от колата, установил, че лявата предна гума е пръсната, сменил я и сложил клони в дупката, за да предупреди другите водачи. После се оказало, че по колата има още много повреди.

Застрахователят платил ремонта и както винаги се прави, си потърсил  парите от собственика на пътя – Община Пловдив. Упорството на градската управа да не плати доброволно ще коства на бюджета и плащането на деловодните разноски от 744,12 лв. в Районния съд.

Ако от общината обжалват и решението на следващата инстанция отново е в полаз на застрахователя, както се случва в почти 100% от случаите, разходите ще набъбнат още.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Анкети

Ще отидете ли на море в Гърция?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...