Quantcast
Новини Пловдив » Асеновград » Председателят на Асеновградския районен съд подаде оставка
Асеновград Регион Съд и Прокуратура

Председателят на Асеновградския районен съд подаде оставка

Районен съд Асеновград
Районният съд в Асеновград.

Председателят на Районен съд – Асеновград Иван Шейтанов, подаде до Съдийската колегия на ВСС заявление за предсрочно освобождаване отдлъжността „Административен ръководител – председател“ на Районен съд – Асеновград.

Искането е мотивирано с оглед избягване на риск от предпоставки за възникване на конфликт на интереси между него и съпругата му – съдия Розалия Шейтанова и съдия Иван Калибацев, които участват в обявена
процедура за избор на Административен ръководител Председател на Окръжен съд Пловдив.

В заявлението е посочено, като участник в процедурата Розалия Шейтанова е поканена за събеседване и изслушване, което ще се състои утре, на 3 юли. В случай, че тя събере необходимото мнозинство и бъде назначена на длъжността, за която кандидатства, ще се създадат предпоставки за възникване на конфликт на интереси, тъй като в момента Иван Шейтанов заема длъжност „Административен ръководител –
председател“ на Районен съд – Асеновград, който попада в района на Окръжен съд – Пловдив.

Наред с това в обявената процедура участва и съдия Иван Калибацев назначен на длъжността „Административен ръководител – Председател на Районен съд – Пловдив“. В случай, че същият събере необходимия брой гласове, би заел длъжността, за която кандидатства, се казва в мотивите към заявлението.

Според Иван Шейтанов към настоящия момент между него и г-н Калибацев, като ръководители на еднакви по степен съдебни единици в района на Окръжен съд – Пловдив, няма почти никаква комуникация и отношения на взаимно доверие. Заемането на длъжността Административен ръководител Председател на Окръжен съд Пловдив от негова страна не би подобрило отношенията им, а напротив би създало предпоставки за възникване на конфликт на интереси между двамата административни ръководители.

Още по темата

Съдия Розалия Шейтанова се кандидатира за шеф на Пловдивския окръжен съд
Преди избора на шеф на Окръжния съд в Пловдив: Калибацев вини Шейтанова в плагиатство

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Категории

Времето

До кога ще изкара новият кабинет?

Покажи резултатите

Начална дата: 17.12.2021 @ 10:52 | Крайна дата: 17.01.2022 @ 12:00

Зареждане ... Зареждане ...