Quantcast
Новини Пловдив » Важно » Протести в Гърция срещу затварянето на Маказа
Балкани Важно Посоки Свят Туризъм

Протести в Гърция срещу затварянето на Маказа

ГКПП Маказа
ГКПП Маказа

Протести заради затворената граница в Маказа. В гръцката област Еврос протестират срещу официалното решение на Атина през граничен пункт „Маказа“ с България да се допуска преминаване само по спешни случаи.
Освен това гръцкото министерство на транспорта въведе ограничения за броя на пътниците в една кола.

Съюзът на хотелиерите от област Еврос, както и и заместник-областният управител, отправиха искане лично до премиера Кирякос Мицотакис да се отвори граничният пункт „Маказа“ за свободно преминаване на туристи.

В момента в Гърция официално се влиза само от Кулата.

Попълването на декларация е задължително, а на летищата масово се правят тестове за короновирус на пътниците.
Много от пристигащите се оказа, че не са попълнили задължителната декларация преди излитане към Гърция. Наложи се да направят това на летищата и в тези случаи се вземаше тест от пътниците на целия полет.

Припомняме, че от гръцкото посолство информираха вчера, че от юли на българо-гръцката граница ще бъде отворен само пунктът ,,Кулата-Промахон““, съобщиха от МВнР.

„Посолството на Гърция в София ни информира, че от 1 юли 2020 г. влизането на всички граждани през сухопътните граници от България в Гърция ще бъде възможно само през граничния пункт ,,Кулата-Промахон““. По данни на гръцкото посолство засега няма да е възможно влизането в Гърция през други сухопътни гранични пунктове, освен само при съществени причини. Предстои да бъде уточнено какви са те.“ – се казва в съобщението на външното министерство.

Уточнява се, че според развитието на епидемичната обстановка гръцките власти ще разгледат възможността да се отворят и други гранични пунктове.

От министреството напомнят, че от 1 юли 2020 г. в рамките на засилване на мерките за борба с коронавируса Гърция въвежда за всички пристигащи граждани, независимо от тяхната националност,

попълването на специален онлайн-формуляр, който може да бъде открит на https://travel.gov.gr/.

Необходимо е формулярът да бъде попълнен най-малко 48 часа преди влизането в страната.

Според предоставената във формуляра информация пътниците подлежат на допълнителни проверки

При необходимост от съдействие българските граждани могат да се свържат с посолството ни в Атина на следните телефони: дежурен директен телефон: +30 210 67 48 107; дежурни телефони в извънработно време: +30 210 67 48 105, 106, 107 ; мобилен телефон за спешни случаи: +30 693 70 96 220.

На разположение на сънародниците ни са и телефоните на Генералното консулство в Солун: 30 2310 829 210; +30 2310 869 510; дежурен телефон в извънработно време: +30 2310 869 520. /ПловдивПрес

Още

Гърция затваря ГКПП Маказа по обяд

Пускат в Гърция и през Маказа

От 1 юли: Влизаме в Гърция само през ГКПП Кулата

Връщат от Гърция, ако не си попълнил онлайн декларация

Гърция с още нови правила – онлайн формуляр 48 часа преди влизане

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Анкети

Какво мислите за изнесените в протокола от проверката на НЗОК констатации:

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...