Майонеза Краси
Новини от Пловдив » Бизнес » ПУ „Паисий Хилендарски“ стана член на „Клъстер Тракия икономическа зона“
Бизнес Образование Пловдив

ПУ „Паисий Хилендарски“ стана член на „Клъстер Тракия икономическа зона“

Инж. Панчев (вдясно) връчи удостоверението на проф. Младенов.
Инж. Панчев (вдясно) връчи удостоверението на проф. Младенов.

Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“ беше приет за асоцииран член на „Клъстер Тракия икономическа зона“. Екипът на сдружението осъществява оперативното ръководство на най-мащабната и устойчиво развиваща се индустриална зона в Източна Европа – Тракия икономическа зона /ТИЗ/. Инж. Пламен Панчев, основател на ТИЗ и председател на клъстера, връчи удостоверението на ректора проф. д-р Румен Младенов.

Официалното легитимиране на партньорството бе единодушно подкрепено от  Академичния съвет на ПУ, съобщи проф. Младенов. „Надявам се нашите студенти да имат професионална реализация в ТИЗ, да останат в Пловдив, тук да създадат семейства и деца, и градът да просперира. Ще сме щастливи, ако нашият университет заедно с клъстера допринесе за това общо благо“, каза проф. Младенов. Зам.-ректорът проф. Теменужка Йовчева допълни, че сега се прави най-голямата крачка в осъществяването на политиката на ПУ за осъществяването на връзката образование-наука-бизнес.

„В партньорството, създадената симбиоза между университетите и бизнеса, в приложната наука е бъдещето на българската икономика. Имаме проекти, по които работим заедно, и се надяваме на скорошни резултати. Така ще станем по-забележими за останалия свят. Когато водя тук чужденци, виждам тяхната изненада от това, че сме надминали очакванията им“, завърши  срещата инж. Пламен Панчев.

 

 

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България
Краси

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Одобрявате ли Община Пловдив да тегли нов заем за завършването на Колежа?

Покажи резултатите

Начална дата: 26.01.2023 @ 19:37 | Крайна дата: 09.02.2023 @ 19:37

Зареждане ... Зареждане ...