Майонеза Краси
Новини от Пловдив » Пловдив » Студенти от УХТ трупат опит във водещи винарски изби
Образование Пловдив

Студенти от УХТ трупат опит във водещи винарски изби

Промоцията на випуск 2020
Промоцията на випуск 2020
ДА ПОМОГНЕМ НА СЕЛО ТРИЛИСТНИК!

Въпреки усложнената епидемична обстановка в страната, свързана с COVID-19, ръководството на УХТ се надява да проведе практиките за студентите си от специалност „Технология на виното и пивото“ в няколко от водещите винарски изби у нас. Това заяви зам.-ректорът по учебната дейност доц. Христо Спасов. За поредна година са осигурени стажанти за редица изби като „New Bloom Winery”, част от ВП Брандс Интернешънъл, винарските изби „Драгомир“ и „Юстина“ и други.

Дългогодишното ползотворно сътрудничество дава възможност на студентите да получат професионална подготовка в реалните условия на гроздоберна кампания в продължение на 6 седмици, посочи доц. Спасов. В същото време избите имат възможност да подберат свои кадри сред изявените студентите.

Зам.-ректорът припомни, че приемната кампания в университета е ход – до 7 юли кандидатите могат да подават документи на място в университета, в приемните бюра в страната и online – https://ksk.uft-plovdiv.bg/bg, а на 9-и  са изпитите. Проверката на знанията ще се проведе online, както досега бяха организирани и трите сесии от предварителни изпити. По същия начин преди обяд ще е изпитът по математика, а по обяд – по химия и опазване на околната среда. Резултатите от тестовете стават ясни веднага, първото класиране ще бъде обявено на 11 юли, а приетите  могат да се записват от 14 до 16 юли. Сроковете за следващите класирания и записвания са качени на сайта на УХТ http://uft-plovdiv.bg/, секция „Кандидат-студенти”, в Справочника на кандидат-студента.

Тази година бъдещите студенти ще могат да се обучават в специалности освен на български и на чужди езици.  Най-новата от тях е „Технология на храните и напитките“, в която ще се преподава само на английски език и е само в платена форма. Продължава приемът в специалностите „Компютърни системи и технологии“, „Туризъм“ и „Индустриален мениджмънт“, където съществува възможност  обучението да се провежда освен на български също и на английски език, също в платена форма.

В нов облик се завръща „Технология на ферментационните продукти“ на френски език, в която университетът  има 20-годишна традиция в преподаването. Досега по нея се подготвяха магистри, а от тази година по специалността ще има прием за бакалаври.

Доц. Христо Спасов
Доц. Христо Спасов

 

 

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Да има ли ограничение от 3 часа за паркиране на коли на инвалиди в Синя зона?

  • Колите на общината, държавни институции, съд и прокуратура и частни компании също да паркират с ограничение от 3 часа. 38%
  • Не, това е несправедливо ограничение и трябва да бъде отменено. 36%
  • Да, местата със знак Д21-Инвалид ще могат да се ползват от повече хора. 18%
  • Не ме интересува, нямам кола. 6%
  • Три часа ограничение да има и за електромобилите, особено за колите под наем SPARK. 3%

Начална дата: 09.08.2022 @ 14:44 | Крайна дата: 09.09.2022 @ 14:44

Зареждане ... Зареждане ...