Quantcast
Новини Пловдив » Бизнес » Ангелкова: Чака ни тежък туристически сезон
Бизнес България Важно

Ангелкова: Чака ни тежък туристически сезон

Николина Ангелкова
Николина Ангелкова

„Изключително труден и тежък сезон ни очаква, но по-добре тежък, отколкото никакъв. Сезонът зависи от клиента и затова е важно туристическият продукт, който се предлага от бранша, да бъде качествен и на разумна цена.“ Това коментира министърът на туризма Николина Ангелкова в предаването „Панорама“ на БНТ.

По думите й не всички чартъри са спрели. Страната ни вече е посрещнала първите чартъри от Нидерландия, Германия, Полша и Чехия. Със сухопътен транспорт идват и туристи от Румъния.

„Но първо е изключително важно да се спазват мерките, така че максимално много държави да отворят границите си. Не жертваме безопасността на туристите в името на бизнеса“, подчерта Ангелкова и допълни, че са издадени указания съвместно с Министерство на здравеопазването за безопасни посещения на туристите у нас.

„Слабо засегнато е Черноморието – водата е чиста, имаме всички условия, за да посрещнем туристи“, обясни Ангелкова. Тя допълни, че всеки сам решава къде да почива.

„Една Гърция, например. Колкото гърци идват в България, толкова гърци идват и у нас. Изборът къде човек да прекара своята ваканция зависи от самия него. Повечето българи, които избират да почиват в чужбина, данните показват, че посещават и българските курорти. В никакъв случай не спираме хората да ходят на почивка навън“, коментира още министърът на туризма.

Тя коментира и мярката 60/ 40, която определи като изцяло съобразена със ситуацията и за най-засегнатите сектори.

Що се касае до строежите по морето, Ангелкова заяви:

„Искам да подчертая, че Министерството на туризма не отговаря и не се занимава със строежите“.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Анкети

Ще отидете ли на море в Гърция?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...