Quantcast
Новини Пловдив » Здраве » Борисов на среща с Щаба, променят цената на клиничната пътека за COVID-19
COVID-19 България Здраве

Борисов на среща с Щаба, променят цената на клиничната пътека за COVID-19

Борисов се срещна с Националния оперативен щаб
Борисов се срещна с Националния оперативен щаб

Цената на клиничната пътека за COVID-19 ще бъде дискутирана на среща между здравния министър и Българския лекарски съюз. Търси се корекция, така че финансирането й да е адекватно на полаганите грижи от медицинските екипи. Ще бъде обсъдена също и възможността цените на всички клинични пътеки да бъдат завишени с такава сума, че с нея да може да се покрива входящият тест за коронавируса на пациентите при постъпване в болница, независимо с какво заболяване, а не да е за сметка на болния или на лечебните заведения.

Това обясни министърът на здравеопазването Кирил Ананиев, който присъства на срещата между премиерът Бойко Борисов и Националния оперативен щаб.

„Засилваме готовността на болниците за лечение на българите с коронавирус. Трябва да свикнем да живеем с новата болест и да сме подготвени за възможно най-тежкото развитие на ситуацията“, заяви по време на срещата министър-председателят Бойко Борисов.

Премиерът разпореди на здравния министър и на щаба да продължат изключително внимателно да следят и анализират данните на заболеваемостта у нас с цел възможно най-добра реакция на здравната ни система за опазване на здравето и живота на българските граждани.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Анкети

Ще се ваксинирате ли срещу коронавирус?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...