Quantcast
Новини Пловдив » Крими » Пиян, дрогиран и без книжка предложи подкуп на полицаи, отива на съд
Асеновград Крими Пловдив Регион Съд и Прокуратура

Пиян, дрогиран и без книжка предложи подкуп на полицаи, отива на съд

Прокуратурата в Пловдив
Прокуратурата в Пловдив

Окръжна прокуратура – Пловдив внесе обвинителен акт спрямо 24-годишен мъж, управлявал автомобил без шофьорска книжка и след употреба на алкохол и наркотици, а при спирането му за проверка предложил подкуп на полицаи.

На 2 февруари т.г. обвиняемият, след като употребил алкохол и кокаин,  отишъл пред заведение край Асеновград, където работела негова позната. Към 3,30 часа двамата тръгнали с нейния лек автомобил, марка „Ауди А3“, в посока към Асеновград. Обвиняемият шофирал автомобила.

На едно от кръговите кръстовища към града, повлиян от алкохола и наркотика, обвиняемият загубил управление и качил двете леви гуми на автомобила на кръговото островче, при което те се спукали в бордюра. Левият праг на кората също се изкривил.

Въпреки това мъжът продължил да управлява  автомобила и през това време се разминал с полицейски патрул.

Служителите на МВР потеглили след него, а обвиняемият поискал да си сменят местата с позната му, защото нямал книжка.

Докато полицаите ги проверявали, обвиняемият си признал, че той е управлявал автомобила. Тествали го с дрегер, който отчел 1,54 промила алкохол в кръвта.

За да не извършват по нататъшни действия по установяване на нарушения, обвиняемият решил да предложи подкуп на двамата полицаи. Той се обърнал към тях с думите: „Може ли да оправим нещата“. След това извадил 100 лева, или две банкноти от по 50 лева, и допълнил: „Давам тези 100 лева, да ме пуснете да си ходя и да забравим за случая“.

Обвиняемият хвърлил парите на пода на полицейския автомобил през отворената предна врата.

Служителите на МВР не взели парите и уведомили незабавно дежурния разследващ полица. Обвиняемият е бил задържан за срок от 24 часа по Закона за МВР. Спрямо него е взета мярка за неотклонение „Гаранция“ в размер на 3 000 лева.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Анкети

Ще отидете ли на море в Гърция?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...