Quantcast
Новини Пловдив » България » Радев: Няма нищо секретно в чата с Бобоков, на ход е прокуратурата
България Важно

Радев: Няма нищо секретно в чата с Бобоков, на ход е прокуратурата

Румен Радев
Румен Радев
„Единственият начин прокуратурата да покаже, че не действа селективно и манипулативно под нечий диктат, е да публикува пълния чат. В противен случай ще стане ясно, че се режисира поредният медиен скандал около президентството, за да се отвлече вниманието от тежките проблеми в управлението на държавата.“ Това заяви президентът Румен Радев във Велико Търново по повод публикуваните от Спецпрокуратурата чатове между него и Пламен Бобоков.
Румен Радев категорично заяви, че няма никакви опасения и притеснения за публикуването на комуникацията му. Няма нищо секретно в чата с Пламен Бобоков, няма и нищо притеснително, защото не е извършвал злоупотреби. „На ход е прокуратурата. Не виждам какво ги смущава, след като те погазиха и Конституцията, и законите относно презумпцията за невинност,  относно следствената тайна и личната кореспонденция“, заяви Румен Радев и отново настоя обвинението да покаже чата в цялост.
По думите на президента, упоритият отказ да се разследват сигналите за фрапантни злоупотреби, които вече отекват и в чуждите медии, и в европейските институции, показва, че държавното обвинение е подменило конституционната си мисия с тази да осигурява безнаказаност на корупцията по високите етажи на властта.
Президентът заяви, че винаги когато програмата му зад граница  позволява, в делегацията си е водил представители на почтени, технологични и успешни наши компании. „Това са били стотици български фирми, представители на българския бизнес, които имат нужда от подкрепа и които изказват признателност’, заяви Румен Радев.
По думите му, всеки чуждестранен президент или посланик на друга държава у нас подкрепя и отстоява правата на експортно ориентирания бизнес на своята страна, както и на родните си компании.
По повод изострените отношения с премиера Бойко Борисов, президентът Радев посочи, че дори и те да се подобрят, това няма да реши проблемите на обществото и няма да подкрепи българския бизнес:

„Нали не си представяте, че това, че ще се прегърнат президент и премиер, ще се решат проблемите на България.  Проблемите на България ще се решат по съвсем друг начин – прозрачност на решенията, отговорност, отчетност, унищожаване на корупцията, стимулиране на бизнеса, който осигурява високотехнологични производства, съвременен мениджмънт, бизнесът, който въпреки всички проблеми в законодателство, в администрация, успява да изнася, който внася данъци. Но аз няма да подкрепям бизнеса, който дебелее от обществени поръчки в нарушение на всякакви правила“.

Още по темата

Още чатове: Бобоков си писал и с Prezident – Rumen Radev
Румен Радев: Прокуратурата незабавно да публикува целия „чат“ с Бобоков!

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Анкети

Ще се ваксинирате ли срещу коронавирус?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...