Quantcast
Новини Пловдив » България » Връщат част от мерките при над 200 болни на ден
COVID-19 България Важно Здраве

Връщат част от мерките при над 200 болни на ден

Кирил Ананиев
Кирил Ананиев

„Преминаването на границата от 200 заразени на ден, вече е един много сериозен сигнал, че трябва да се възстановят част от мерките, които прилагахме доскоро”. Това каза здравният министър Кирил Ананиев, след като откри ядрено-магнитен резонанс в столичната  УМБАЛ „Св. Иван Рилски“.

Страната ни не е моного далеч от тази граница, днес новите случаи са 174, а миналата седмица бяха регистрирани рекордните засега 182.

Ананиев добави,  че засега не се предвиждат нови мерки, но това не означавало, че процесът на развитие на заразата не се наблюдава. „Ако наистина ескалира, ние сме готови във всеки един момент да вземем необходимите мерки. Просто трябва да спазваме дисциплината и дистанцията, както и да носим маски”, призова Ананиев, цитиран от Нова.

Той коментира и рекордния брой нови случаи на COVID-19, регистрирани за ден в столицата. „В София наистина тази сутрин бяха 86 души, но това не е някакво голямо нарастване, в контекста на големия брой хора, които живеят в столицата. Съпоставено с другите областни градове, не е някакъв пик, макар че ме притеснява”, каза още той.

Още

Борисов към Щаба: Продължавайте да следи за спазването на мерките
174 нови болни вчера, пик в София – 86

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
Мусала Софт

Категории

Времето

Анкети

Одобрявате ли състава на служебното правителство?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...