Quantcast
Новини Пловдив » България » Д-р Ангел Кунчев: При увеличаване на вълната, мерките ще са за нощни заведения и спортни събития
COVID-19 България Важно Здраве

Д-р Ангел Кунчев: При увеличаване на вълната, мерките ще са за нощни заведения и спортни събития

Д-р Ангел Кунчев
Д-р Ангел Кунчев

Има една 10-степенна скала, която показва кои са най-опасните места за заразяване с коронавирус. Най-опасни са спортните събития, нощните заведения и обществените събития със събиране на много хора на едно място. Ако вълната продължи, там ще са мерките. Това каза в предаването „Референдум“ главният държавен здравен инспектор д-р Ангел Кунчев, след като по-рано днес здравният министър Кирил Ананиев предупреди, че при над 200 болни на ден ще бъдат взети по-строги мерки.

Д-р Кунчев обяви, че е против механично да се следват числата и че трябва да се прецени за всяка област колко от болните имат нужда от хоспитализация и дали болниците имат нужния капацитет. Той припомни решението на щаба от вчера ограничителните мерки да бъдат вменени на областните управители, за да не се налага забрани да бъдат налагани  и в области, в които няма нови заразени и обстановката е спокойна.

Главният държавен здравен инспектор даде за пример Израел, където след увеличаване на броя на болните нощните заведения са затворени, а спортните събития – спрени, и каза, че „и ние очевидно вървим натам“.

Още

Връщат част от мерките при над 200 болни на ден

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Анкети

Какво мислите за изнесените в протокола от проверката на НЗОК констатации:

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...