Quantcast
Новини Пловдив » Общество » Махат бариерите на „Железарска“ и до Радиото
Общество Община Пловдив

Махат бариерите на „Железарска“ и до Радиото

До поставянето на бариера в "Капана" няма да се стигне.
До поставянето на бариера в "Капана" няма да се стигне.

Община Пловдив има един месец да премахне монтираните  бариери на улица „Княз Александър Дондуков-Корсаков“ и на изхода на улица „Май“ до кръстовището с улица „Преслав“, както и да преустанови поставянето на бариера на улица «Железарска» в квартал «Капана» . Решението за това е на областния управител и е на база административната  проверка за законосъобразността на поставените преграждения  по сигнал на граждани. То не подлежи на обжалване.

Причините са, че ул. „Железарска“ попада в границите на квартал „Капана“, който е групова недвижима културна ценност. Това предполага поставянето на караулки, бариери и т. н. да бъде съгласувано с НИНКН, а това не се е случило. Другият аргумент е, че затварянето с бариера на улици нарушава директно общинската Наредба за реда за спиране, престой и паркиране на пътни превозни средства на територията на град Пловдив, която изисква решение на Общинския съвет за това. Такова решение няма.  Няма и решение на Експертния съвет на Общинската комисия по безопасност на движението.

Разговарях с кмета на Пловдив Здравко Димитров и той прие доводите на експертите в Областната администрация, посочи Каназирева.

 

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Анкети

Какво мислите за изнесените в протокола от проверката на НЗОК констатации:

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...