Quantcast
Новини Пловдив » България » Христо Иванов с опит да проникне в морското имение на Доган, гардове го изблъскаха във водата
Сблъсъкът в Росенец.
Сблъсъкът в Росенец, начело на нашествениците е Христо Иванов, срещу него гардове от НСО.
България Важно Политика

Христо Иванов с опит да проникне в морското имение на Доган, гардове го изблъскаха във водата

Лидерът на „Да, България“ Христо Иванов направи опит да достигне с лодка до  морската резиденция на Ахмед Доган при Росенец. С Иванов бяха и общинският съветник на ДБ в Бургас Димитър Найденов и активистът Ивайло Мирчев.

Достъп до резиденцията по суша няма, а при опита си да проникне до мястото по море, Христо Иванов беше изблъскан във водата от гардове, които отказаха да съобщят дали са от НСО. Случващото се се предаваше на живо във фейсбук.

„Това, което сте принудени да правите, е беззаконие. Не знам как се чувствате в момента, но не искам да съм на ваше място“, заяви Христо Иванов. След малко на място се появиха полицаи, които събраха личните карти на Христо Иванов и сподвижниците му.

„Лидерите ще отрекат това нещо, но по моя информация тук идват и Корнелия Нинова, и Бойко Борисов, за да пазарят политически сделки. Една от тези сделки е бъдещо управление, в което ДПС ще играе по-голяма роля, без това да е получило санкцията на избирателите. Ние сме тук, за да се съпротивляваме срещу това“, обяви Христо Иванов.

По-късно от НСО разгласиха позицията си за случая: „В отговор на многобройни запитвания до Националната служба за охрана във връзка с инцидент с граждани на крайбрежната ивица в близост до парк „Росенец“ край Бургас, НСО заявява, че отказва да бъде въвличана в политически акции, независимо от техните подбуди. Напомняме, че охраняемите обекти, изброени в Параграф 1 от Допълнителните разпоредби на Правилника за прилагане на Закона за НСО, са публично достояние“.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Анкети

Какво мислите за изнесените в протокола от проверката на НЗОК констатации:

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...