Quantcast
Новини Пловдив » Здраве » COVID-19 » Заразените в САЩ надхвърлиха 3 млн. души
COVID-19 Свят

Заразените в САЩ надхвърлиха 3 млн. души

Заразените с COVID-19 в САЩ в сряда надхвърлиха 3 млн. Рекордните над 60 хиляди нови случаи са регистрирани само във вторник.

Още във вторник вечерта статистиката на сайта News Break отчете преминаването на 3 милиона заразени. Повече от 133 000 са смъртните случаи и 875,108 са потвърдени като хора, които са се възстановили.

В същото време университетът „Джонс Хокпинс“ отчете над 60 хиляди нови случая за изминалото денонощие, което е рекорд от началото на епидемията.

Във вторник беше подобрен предния рекорд, поставен ан 2 юли с над 54 000 заразени. Случаите включват хора от всички 50 щати, Вашингтон D.C. и други територии на САЩ.

От 20 май всички щати започнаха да премахват заповедите за оставане у дома и други ограничения, въведени, за да ограничат разпространението на новия коронавирус.

След това ежедневното увеличение на случаите се колебаеше около 20 000 дневно за няколко седмици, преди да се изстреля отново нагоре и да премине 50 000 за първи път миналата седмица.

През последните седмици много щати наблюдават увеличение на заразените, като някои от тях – включително Аризона, Калифорния и Флорида, отчитат ежедневни рекорди. /ПловдивПрес

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
Мусала Софт

Категории

Времето

Анкети

Очаквате ли предсрочни парламентарни избори скоро?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...