Quantcast
Новини Пловдив » Здраве » Набират доброволци за Клиниката по инфекциозни болести в УМБАЛ „Св. Георги“
COVID-19 Здраве Пловдив

Набират доброволци за Клиниката по инфекциозни болести в УМБАЛ „Св. Георги“

УМБАЛ "Свети Георги"
УМБАЛ "Свети Георги"

УМБАЛ „Свети Георги“ набира доброволци за работа в Клиниката по инфекциозни болести, където се лекуват пациенти с COVID-19. Желаещите трябва да са с медицинско образование – лекари, фледшери, медицински сестри или студенти по медицина или здравни грижи в по-горен курс, съобщават от лечебното заведение.

УМБАЛ „Свети Георги“ е основното лечебно заведение в област Пловдив, което приема пациенти с COVID-19, включително усложнени случаи с необходимост от апаратна вентилация. Към настоящия момент легловата база е запълнена, престоят и лечението на заразените са продължителни и екипите в клиниката започват да не достигат. Въпреки командироването на специалисти от други звена на болницата и други лечебни заведения в града, лекарите и медицинските специалисти вече 5 месеца след началото на епидемията са физически и психически изтощени и се нуждаят от подкрепа.

Доброволци без медицинско образование също са добре дошли за изпълнение на дейности по дезинфекция, почистване, логистика и други.

„Само обединението на усилията, взаимопомощта и хуманността в този критичен за обществото ни момент ще доведат до положителни резултати и излизане от пандемията с минимален брой загуби на човешки животи. Задъхването на здравната ни система ще доведе до невъзможност за осигуряване на медицинска помощ на множество хора. Това е причината ръководството на лечебното заведение да се обърне с апел към обществеността и колегите медици, които имат желание и възможност да станат доброволци и да подпомогнат с труда си работата по лечението и обслужването на пациентите с COVID-19 в Клиниката по инфекциозни болести“, се казва още в информацията до медиите.

За допълнителна информация и записване: 0888543552 – доц. Андрей Петров,  началник на Клиника по инфекциозни болести, или 0885571755 – Милка Шишкова, зам.-ръководител отдел „Управление на човешките ресурси“.

Още по темата

Недостиг на медицински сестри в Инфекциозната клиника в УМБАЛ „Св. Георги“

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Анкети

Очаквате ли предсрочни парламентарни избори скоро?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...