Quantcast
Новини Пловдив » България » Проф. Кантарджиев: Берем плодовете на масовите събирания и баловете
COVID-19 България Важно Здраве

Проф. Кантарджиев: Берем плодовете на масовите събирания и баловете

Проф. Тодор Кантарджиев
Проф. Тодор Кантарджиев

„Берем плодовете на масовите събирания и абитуриентските балове.“ Това каза в директорът на Центъра по заразни и паразитни болести проф. Тодор Кантарджиев, по повод рекордния брой заразени с новия коронавирус, цитиран от „Фокус“.

Той обясни, че в цялата страна се наблюдава увеличена заболеваемост, като новите огнища са свързани с баловете и масовите събирания на близки и роднини.

„Броят на новите доказани случаи расте от 12 дни и вече имаме седмици с повече от 100, 150 заразени дневно, което води до някои необходими анализи, които ежедневно на срещите си обсъждаме. Засега се увеличава контролът на въведените у нас мерки. С удължаването на епидемичната ситуация не бива да се допуска събиране на много хора в магазини и публични закрити пространства, където задължително трябва да се носят маски“, каза проф. Кантарджиев.

Той припомни, че носенето на маски е задължително и в градския транспорт. По думите му е изключително важно в болниците да не се допуска разпространение на заболяването.

„Необходимо е стриктно спазване на правилата за работа и все повече болници да се включват, за да се поемат новите случаи“, каза той и добави, че работодателите трябва да следят за спазването на мерките в големите колективи.

Още по темата

200 заразени ли казахме? Почти ги стигнахме последното денонощие
Проф. Кантарджиев призна: Изпуснахме положението с коронавируса
Извънредната обстановка остава до края на юли

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Ще променят ли политическата ситуация поредните предсрочни парламентарни избори?

Покажи резултатите

Начална дата: 01.09.2021 @ 17:40 | Крайна дата: 01.10.2021 @ 17:40

Зареждане ... Зареждане ...