Майонеза Краси
Новини от Пловдив » България » Гешев: Претърсват два кабинета – на секретар и на съветник на президента
България Важно

Гешев: Претърсват два кабинета – на секретар и на съветник на президента

Иван Гешев
Иван Гешев
ДА ПОМОГНЕМ НА СЕЛО ТРИЛИСТНИК!

Претърсват се два кабинета в президентството, които се ползват от съветник и секретар на президента. Това обяви главният прокурор Иван Гешев в Габрово за влизането на прокуратурата в президентството.

„Действията са по две отделни досъдебни производства. Едното е на Военно-окръжната прокуратура, а другото е дело, с което всички са запознати – касае търговия с влияние (досъдебното производство срещу Пламен Узунов – б.а.)“, коментира Гешев.

Той коментира и казуса в Росенец. „Прокуратурата няма намерение да бъде въвличана в дребни политически игрички. Опитът на един неуспял политик да щурмува „зимния двореца“ се оказа неуспешен“, добави главният прокурор.

По отношение на загробения боклук край Червен бряг Гешев заяви, че най-вероятно ще се повече от 120 тона, колкото са намерени до момента.

„Дано се окаже, че не е вярно, че боклукът е близо до водоизточник. Това е безобразие – това не може да се случи никъде в ЕС, може би е възможно в Либерия“, заяви главният прокурор.

Той е в Габрово, където се провежда акция срещу битовата престъпност. Обяви също, че идната седмица ще се представят резултатите с борбата с конвенционалната престъпност за първите 6 месеца на тази година.

Междувременно стана ясно, че ДАНС отне допуска до класифицирана информация „строго секретно“ на секретар и съветник на президента Румен Радев.

С днешна дата се отнема разрешението за достъп на И.М. (вероятно това е съветникът по сигурност и отбрана Илия Милушев) и се отказва достъпът до класифицирана информация на П.У. (вероятно Пламен Узунов – секретар по правните въпроси и антикорупцията). Причината и за двамата са придобити данни за ненадежност от гледна точка на сигурността и опазване на тайната по смисъла на Закона за защита на класифицирана информация.

Още по темата

Спецпрокуратурата и СДВР влязоха в президентството
Радев: Не бързам с отстраняването на Пламен Узунов
Още чатове: Бобоков искал чрез Пламен Узунов да бъде помилван осъден в Румъния
Пламен Узунов отново на разпит

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Да има ли ограничение от 3 часа за паркиране на коли на инвалиди в Синя зона?

  • Колите на общината, държавни институции, съд и прокуратура и частни компании също да паркират с ограничение от 3 часа. 38%
  • Не, това е несправедливо ограничение и трябва да бъде отменено. 36%
  • Да, местата със знак Д21-Инвалид ще могат да се ползват от повече хора. 18%
  • Не ме интересува, нямам кола. 6%
  • Три часа ограничение да има и за електромобилите, особено за колите под наем SPARK. 3%

Начална дата: 09.08.2022 @ 14:44 | Крайна дата: 09.09.2022 @ 14:44

Зареждане ... Зареждане ...