Quantcast
Новини Пловдив » България » Левашки зове: Адвокати от Бургас, незабавно защитете Иво Мирчев
България Важно Политика

Левашки зове: Адвокати от Бургас, незабавно защитете Иво Мирчев

Моментът на задържането на Иво Мирчев
Моментът на задържането на Иво Мирчев

Това е арестувания Ивайло Мирчев. Призовавам колегите адвокати от Бургас, да му окажат незабавна защита, обяви във фейсбук пловдивският адвокат Стефан Левашки и илюстрира с кадър момента на ареста на активиста от Да, България.

Напрежението в парк Росенец ре зарзаства, след като протестиращите пред Община Бургас спонтанно решиха да се върнат в парк Росенец и да плажуват. Активистът на Да, България Ивайло Мирчев беше задържан, а бившият правосъден министър Христо Атанасов беше повален на земата в сблъсъците.

Три кордона с полицаи седят между симпатизантите на ДПС и хората, които са се събрали за инциативата „масово плажуване“ в Росенец, където са летните сараи на Ахмед Доган.

Лодки достигнаха по вода до плажа в парк „Росенец“ точно в 11 ч. като част то инициативата „масово ходене на охраняем плаж“.

Първи до кея достигна голям катамаран на екипа на в. „Днвеник“, но симпатизантите на ДПС не им разрешиха да слязат и се опитаха да избутат плавателния съд обратно в морето.

По суша достъпът на протестиращите от инициативата беше блокиран от полицията. Причината е, че от рано сутринта в района се събраха симпатизанти на Движението за права и свободи.

Униформените разделят двете групи, между които напрежението започва да расте с всеки един изминал момент. От едната страна се чуват скандирания „ДПС“, а от другата „мафия“ и „цигани“.

Кметът на Бургас вече пристигна на мястото, за да се опита да потуши напрежението.

Междувременно стана ясно, че и почетния лидер на ДПС Ахмед Доган е в сградата край плажа. Симпатизантите на Движението за права и свободи се заканиха, че ще бранят „д-р Доган“, който е създал етническия модел в страната.

 

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Категории

Времето

До кога ще изкара новият кабинет?

  • До напролет 35%
  • Ще изкарат цял мандат. Силата на промяната е несломима 31%
  • Не ме интересува, само да си вършат работата и да овледят инфлацията, че джобът ми се продъни 24%
  • До две години ще се изпокарат и кабинетът ще падне 10%

Начална дата: 17.12.2021 @ 10:52 | Крайна дата: 17.01.2022 @ 12:00

Зареждане ... Зареждане ...