Quantcast
Новини Пловдив » България » Полицаи завлекли момче зад колона на МС снощи и го смазали от бой ВИДЕО
България Важно Инциденти Крими Общество

Полицаи завлекли момче зад колона на МС снощи и го смазали от бой ВИДЕО

Полицаи бият и хвърлят зад колоната
Пребитите са зад колоната. Кадър: Фейбук
  • Според свидетели се виждало как студентът Евгени Марчев е окован в белезници, вдигат го прав, после го мятат като чувал с картофи на плочките

Видео, което показва как група полицаи завличат момче зад колоните на сградата на Министерски съвет и го пребиват зверски беше разпространено в социалните мрежи. На него се вижда как униформените ритат по главата и тялото младеж, след което го вдигат и продължават. Той се казва Евгени Марчев и е студент по право в Хага.

Според разпространена информация от свидетели, той е бил почти в безсъзнание. Официалната информация от МВР обаче показва друго. Нямало бити. Имало само двама, които се оплакали след ареста, че имат главоболие. Един от тях бил именно и Евгени Марчев.

На официална пресконференция шефът на СДВР Георги Хаджиев каза, че има 18 задържани и трима ранени полицаи. Бити нямало, но се правело проверка. Само двама от задържаните се оплакали, те били прегледани, оказана им е медицинска помощ.

На съвсем друго мнение обаче са родителите на Евгени Марчев. Баща му се включи в предаването на Сашо Диков по „Евроком“ и обясни, че е потресен от случилото се.

„Синът ми е бил пребит жестоко, а шефът на СДВР и главният секретар казват, че няма пострадали. По думите им той е бил „глупав и някой го е командвал“. Той не е нито глупав, нито някой го е командвал. Синът ми е бил избутан от група момчета с черни тениски и качулки. Полицаите са го хванали и са го пребили“, разказа бащата на Марчев.

Той поясни, че със съпругата му, която е хирург, са се молили на полицаите в районното да ги оставят, за да му помогнат. Това е продължило 6 часа, докато не са се съгласили да го откарат в Пирогов, където е и в момента.

От МВР съобщиха, че по случая тече проверка.

Евгени пък е с наранявания по цялото тяло. Той е студент по право в Хага и е бил на протеста по собствени подбуди, твърдят родителите му. /ПловдивПрес

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Анкети

Ще отидете ли на море в Гърция?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...