Quantcast
Новини Пловдив » България » Майката на пострадал младеж при протестите: Полицаите са се гаврили с децата
България Важно

Майката на пострадал младеж при протестите: Полицаите са се гаврили с децата

Юлия Педева
Юлия Педева

Клипове с насилие обиколиха социалните мрежи – мястото е зад колоните на Министерски съвет. Двама младежи пострадаха, като единият вече е изписан от „Пирогов“, но другият остава в спешната болница заради тежки травми. За случилото се в късните часове на петъчната вечер разказа майката на едно от пострадалите момчета.

Юлия Педева сподели пред bTV, че състоянието, в което е видяла 29-годишния си син е било непоносимо за една майка.

„Той е с тежко комоцио и огромен хематом на лявото око. Има и наранявания по цялото тяло. Окован е в белезници и го пазят полицаи като най-големия престъпник. Синът ми няма никакви провинения до този момент. Той е млад и интелигентен човек. Това слънчево момче не е способно на агресия, подчерта майката.

По думите ѝ състоянието му е стабилно. Тя обясни, че за неин ужас на Димитър е повдигнато обвинение. А момчето не си спомня, че е бил на протеста в петък и не знае в какво е обвинен. В петъчната вечер Юлия не успява да се свърже с него. В събота настоятелно продължава да го издирва – телефонът му е бил изключен, а приятелите му не са знаели какво се случва.Чува случайно по медиите, че освен пострадалото момче в „Пирогов“ е настанено още едно момче на 29 години.

Обажда се в болницата и разбира, че синът ѝ е в лечебното заведение. По телефона не получава информация за състоянието му. При пристигане в болницата също ѝ отказват, но след настояване ѝ казват, че е стабилен. По думите ѝ никой не се е свързал с нея.

„Другото момче си спомня какво се е случило под колоните. Това са хора на реда. Всички видяхме как влачат невинни хора, пребиват ги. Най-лошото е, че те са се гаврили с тези деца. Те са стъпвали върху тях, правили са си селфи, коментира тя. Надява се случаят да получи реално и обективно решение.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Анкети

Ще отидете ли на море в Гърция?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...