Майонеза Краси
Новини от Пловдив » Важно » Радев в Пловдив: Не познавам Шиши, но премиерът му е давал обществени поръчки за милиарди
България Важно Пловдив Политика

Радев в Пловдив: Не познавам Шиши, но премиерът му е давал обществени поръчки за милиарди

Румен Радев се снима със симпатизанти в Пловдив
Румен Радев се снима със симпатизанти в Пловдив
ДА ПОМОГНЕМ НА СЕЛО ТРИЛИСТНИК!

Никакви прегрупирания в кабинета не могат да го спасят

Има народи без правителства, но няма правителство без народ!

Кабинетът да не се инати и да се хвали сам пред огледалото!

Галина ГЕОРГИЕВА

Нито познавам този Шиши, нито Божков. Но друг, в случая премиерът е давал огромни обществени поръчки за милиарди на Шиши. Друг е пушил пури, раздавал банки. Който е имал вземане-даване с целия този кръг, сега ще трябва да си носи последствията! Хората затова са на улиците. Протестът не е социален, а е за морала в управлението на държавата. Това заяви в Пловдив президентът Румен Радев. Държавният глава се срещна със студенти от АМТИИ и разгледа тяхна изложба в Градската художествена галерия. Коментарът му бе по повод думите на премиера Бойко Борисов, че Делян Пеевски е редил служебния кабинет на проф. Огнян Герджиков. Министър -председателят го назова с „Шиши“. Румен Радев бе посренат от симпатизанти, които викаха „Радев“ и „Мутрите, вън“, както и от привърженици на ГЕРБ, които скандираха „Оставка“. Двете агитки дори стигнаха до пререкания и разправии. Жена, която подкрепяше Радев, скъса част от плакатите, вдигнати от младежи на ГЕРБ, а те започнаха да викат: „Червени боклуци“.

Симпатизанти на ГЕРБ посрещнаха Румен Радев с плакати и викове "Оставка"
Симпатизанти на ГЕРБ посрещнаха Румен Радев с плакати и викове „Оставка“

Радев разгледа изложба с фотографии и дизайнерски проекти на студенти  от специалност „Графичен дизайн и фотография“в АМТИИ.

„Тези млади талантливи хора ни извадиха от апатията. България се събужда, българите са по улиците и скандират „Мутри, вън!“. Младите показват ясно, че няма да търпят униженията на невежеството, наглостта и корупцията. Тези млади хора осъзнават своята мисия на тяхното поколение да приключат Прехода, като изгонят мафията от властта и прокуратурата“, каза още президентът.

„Има народи без правителства, но няма правителство без народ! Няма никакъв смисъл кабинетът да се инати сам пред огледалото. Страхът от разкриването на чудовищните злоупотреби на това управление, страхът от възмездието, от пресичането на изборните манипулации е напълно разбираем, но е безвъзвратно закъснял, защото българите вече са на улицата“, категоричен бе Румен Радев.

По думите му няма правосъдие, което да може да работи без адвокати и съдии. „Главният прокурор не се ползва с уважението на тези две гилдии, както и на честните и почтени прокурори. Главният прокурор имаше множество възможности и то с железни улики да разкрие тези огромни злоупотреби на властта и партниращата й олигархия, но той избра да ги брани. Естественият изход е оставка! Никакви прегрупирания в кабинета не могат да спасят тази оставка! Хората са по улицата и те няма да си отидат по домовете преди да видят тази оставка и на главния прокурор“, увери президентът.

Радев разгледа изложба с фотографии и дизайнерски проекти на студенти в АМТИИ
Радев разгледа изложба с фотографии и дизайнерски проекти на студенти в АМТИИ

Според Румен Радев оставките на тримата ключови министри няма да потушат напрежението.

Според президента не става дума за политически схеми, а за морал. „Докато чекмеджетата са пълни и се пазят с пистолети, докато се пушат пури заедно до късни доби, няма как да стане. Никакви прегрупирания няма да върнат доверието, когато няма морал в едно управление“, каза още Радев.

Президентът няма да присъства на протеста в Пловдив, който се очаква да започне до минути.

Той призова протестиращите да продължават, защото това е „единственият начин да си върнем държавата“. „Това е единственият начин да си върнем достойнството, че не могат безнаказано да ни лъжат, заблуждават, манипулират и крадат. Ние трябва да живеем със самочувствието на европейци. България е в ЕС и трябва да е страна на достойнои европейски граждани“, заяви още Румен Радев.

На коментара на управляващите, че не са съгласни със служебно правителство президентът беше категоричен: „Това изобщо не зависи от тях! Процесът е тръгнал, искат или не – ще стигнат до оставка!, обяви той.

Радев отказа да коментира кои хора ще включи в бъдещ служебен кабинет.

 

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Одобрявате ли пробива под Водната палата?

  • Не, проектът унищожава част от крайбрежния парк на река Марица, прекъсва велоалеите и тротоара, заплашва основите на съседните къщи и на моста за панаира 45%
  • Да, този проект е нужен, защото трафикът се разраства, а пътят за регулиране на движението в големите градове са кръстовища на две нива. 31%
  • Първо да подложим проекта на голямо общоградско обсъждане и тогава ще преценя 10%
  • Проблемът не е транспортен, а политически и всяка от страните се стреми да извлече дивиденти 8%
  • Не ме интересува 7%

Начална дата: 26.10.2022 @ 10:27 | Крайна дата: 26.11.2022 @ 11:00

Зареждане ... Зареждане ...