Quantcast
Новини Пловдив » Бизнес » Екология » Окончателно: Няма да има глоба за изсечените дървета в парка зад „Санкт Петербург“
Екология Общество Община Пловдив Съд и Прокуратура

Окончателно: Няма да има глоба за изсечените дървета в парка зад „Санкт Петербург“

Сечта в парка доведе до много протести.
Заради този парк имаше много протести.

Фирмата на Байрям Солак „Парадайс Гардн Резидънс“ ЕООД няма да плати и лев глоба за изсечените през март 2019 г. дървета в парка зад хотел „Санкт Петербург“. Това следва от решението на Административния съд в Пловдив, с което наложената на дружеството санкция от 10 000 лв. е отменена. Глобата беше отменена и от първата инстанция – Районния съд, но сега произнасянето на административните магистрати е окончателно.

Причината да няма виновен за масовата сеч в парка е в заповедта на район „Северен“, с която е разрешено да се секат дървета. Тя има няколко пункта, в които са изброени по видове и брой дърветата, които може да бъдат премахнати, но има и една последна точка, разрешаваща премахването и на саморасла храстовидна и дървесна растителност, която не е конкретизирана по вид и количество. Така според съдебния състав на дружеството е дадено разрешение да премахне цялата растителност, която реши, и извършената сеч няма как да бъде квалифицирана като нарушение.

„Може би административнонаказващият орган (Община Пловдив – б. р.) не е съгласен с така издадената заповед и някак си не му се иска тя да е била издадена с това съдържание, но това не води до извод за нейното нарушаване по начина, по който е прието“, е записано в мотивите към съдебното решение.

Така се оказва, че всъщност за сечта виновен има и това е администрацията на район „Северен“.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

Мария Капон ПИМК БИЛД
Мусала Софт

Категории

Времето

Анкети

Одобрявате ли състава на служебното правителство?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...