Quantcast
Новини Пловдив » Крими » Въоръжен похити автобус в Украйна
Крими Свят

Въоръжен похити автобус в Украйна

полицейска кола, архив
полицейска кола, архив

Въоръжен с оръжия и експлозиви мъж взе между 10 и 20 пътници за заложници в минибус в западния украински град Луцк. Началникът на местното полицейско управление заяви, че са се чули изстрели на мястото, но до момента не е съобщено за ранени, предаде БНР.

Центърът на Луцк е отцепен, към гражданите е отправен апел да не напускат домовете или работните си места. Минибусът беше обграден, след произвеждането на два изстрела от него към полицаите.

Нападателят, за който се смята, че е бил подложен на психиатрично лечение, е хвърлил и граната от превозното средство, но тя не се е детонирала.

Въоръженият мъж е идентифициран като Максим Кривош, изглежда няма съучастници. Той е на 44 години и е роден в Русия. Осъждан е два пъти по редица обвинения – кражба, измама, притежание на незаконни оръжия, и е прекарал общо 10 години в затвора.

Той заплаши, че има отделна бомба, поставена на обществено място, която може да детонира отдалеч.

Президентът на Украйна Володимир Зеленски:

„Поддържаме ситуацията под контрол. Професионалистите правят всичко по силите си, за да освободят заложниците. Разбирам какво се случва в момента. Осъществен е контакт с похитителя, но не мога да кажа повече подробности“.

Украински медии съобщават, че Кривош звъни от мобилните телефони на похитените и настоява за среща с журналисти. В публикации в свои профили в социални медии, той е настоявал висши държавни служители в Украйна да публикуват изявления, в които да признаят, че са терористи.

Полицаите работят за решаването на ситуацията посредством преговори.

Вчера на пазар в Киев бяха обезвредени две бомби след анонимен сигнал, беше съобщено и за експлозия в кафене в украинската столица, но без жертви и пострадали.

Полицията в Киев проверява информация и за вероятни експлозиви на площад край метростанция в близост до пазара, но не е ясно дали случаите имат връзка с Кривош.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Анкети

Ще се ваксинирате ли срещу коронавирус?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...