Quantcast
Новини Пловдив » Бизнес » Гърция затваря ГКПП „Илинден“ до 4 август
COVID-19 Бизнес Свят

Гърция затваря ГКПП „Илинден“ до 4 август

Граничен пункт

Гръцките гранични власти затварят ГКПП Ексохи-Илинден от 22 юли до 4 август.

Те са информирали Главна дирекция „Гранична полиция“, че няма да пропускат в двете посоки пътуващи, независимо от тяхното гражданство, както и всички видове превозни средства, включително и товарни автомобили.

В този период се разрешава влизането на граждани в Гърция по т.нар. съществени причини (служебни, здравни, семейни) единствено през ГКПП Кулата-Промахон и през ГКПП Маказа-Нимфеа. Пътуванията се доказват със съответните документи.

Влизането в Гърция на туристи е възможно само през ГКПП Кулата–Промахон с отрицателен резултат на РCR тест за коронавирус, направен през последните 72 часа преди пристигането в Гърция. Документът трябва да е на английски език, да съдържа име и фамилия, номер на паспорт или лична карта.

До 31.08.2020 г. всички пътуващи към Гърция, независимо от тяхното гражданство, трябва да притежават QR код чрез попълване на електронни формуляри за локализиране PLF (Passenger Locator Form). Данните за контакт в Гърция се попълват най-късно предния ден преди пристигането им в страната.

Още по темата

От 1 юли: Влизаме в Гърция само през ГКПП Кулата
Гърция тества всички на ГКПП „Кулата“ за COVID-19

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Категории

Времето

До кога ще изкара новият кабинет?

Покажи резултатите

Начална дата: 17.12.2021 @ 10:52 | Крайна дата: 17.01.2022 @ 12:00

Зареждане ... Зареждане ...