Quantcast
Новини Пловдив » Градът » Отварят за туристи археологическите разкопки под бившия Нармаг
Градът Кадър на деня Култура Пловдив

Отварят за туристи археологическите разкопки под бившия Нармаг

Част от археологията под бившия Нармаг
Част от археологията под бившия Нармаг

Преговори за достъп на туристи до археологията под бившия Нармаг на Главната улица води Община Пловдив със собствениците на магазина на улица „Княз Александър I“.

Под магазина се намира централната трибуна на Римския стадион, която се намира под магазина и е запазена при неговата реконструкция преди години.

„На трибуните се четат имената на знатните фамилии на древен Филипопол, които са имали свои запазени места. Разкритите акведукти, помещенията за животните, които са били пускани на арената, както и още съхранени артефакти, несъмнено ще са привлекателни за любителите на историята и мястото ще се превърне в една от атракциите в града“, коментира зам.-кметът по култура Пламен Панов.

Кметът Здравко Димитров, заместник-кметът Панов и кметът на район „Централен“ Георги Стаменов се срещнаха с представители на собствениците от „СС Пропърти“ ООД, за да обсъдят условията, при които археологията отново ще бъде изложена.

Идеята на заместник-кмета Панов е обектът да бъде включен в пакета за туристически обиколки, който Община Пловдив предлага, а стопанисването му да се поеме от ОИ „Старинен Пловдив“.

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Анкети

Ще отидете ли на море в Гърция?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...