Quantcast
Новини Пловдив » Пловдив » Разпитват всички свидетели и вещи лица по делото срещу д-р Иван Димитров
Пловдив Съд и Прокуратура

Разпитват всички свидетели и вещи лица по делото срещу д-р Иван Димитров

Д-р Иван Димитров влиза в Съдебната палата.
Д-р Иван Димитров

Този път няма да има съкратено съдебно следствие

Ваня ДРАГАНОВА

Делото срещу д-р Иван Димитров, обвинен в убийството на крадеца Жоро Джевизов-Плъха, този път ще протече с разпит на всички свидетели и вещи лица. Първите 8 от общо 24-мата свидетели ще бъдат разпитани на 29 септември, стана ясно в края на разпоредителното заседние.

При първото разглеждане на казуса в Пловдивския окръжен съд докторът призна фактите и обстоятелствата в обвинителния акт и процесът протече при съкратено съдебно следствие. Д-р Иван Димитров беше оправдан по обвинението в убийство при превишаване на пределите на неизбежната отбрана, но Апелативният съд върна делото за ново разглеждане от друг състав заради купища противоречия и неясноти около случилото се.

Адвокатът на подсъдимия – Георги Кутрянски, и днес поиска съкратено следствие, но по друга процедура – с разпит само на определени свидетели. Той поиска съдът да изслуша само 5-има души, сред които жената, с която д-р Иван Димитров живее на семейни начала. Адвокатът на родителите на Жоро Джевизов – Красимир Елдъров, обаче не се съгласи и обясни, че за да се изгладят неяснотите и противоречията, констатирани от Апелативния съд, трябва да бъдат разпитани всички свидетели и вещи лица.

Родителите на жертвата – Златка Атанасова и Димитър Джевизов, внесоха граждански искове за по 150 000 лв., но съдът не ги прие за разглеждане в хода на наказателния процес. Докато течеше разпоредителното заседание, в което се обсъждат въпроси като подсъдно ли е делото на конкретния съд и как ще протече процесът, майката на Жоро Джевизов, очевидно неразбираща какво става, в един момент скочи и извика, че иска най-тежката възможна присъда. Това едва не ѝ коства глоба от 500 лв.

Още

Пак посрещнаха д-р Иван Димитров с аплодисменти
Д-р Иван Димитров в болница, отложиха делото
Нов старт на делото срещу д-р Иван Димитров, убил крадеца Жоро Плъха
Правосъдие 2019: Д-р Иван Димитров е невинен, а системно пребиваната Веска Хаджиева от Труд – опасен убиец

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Анкети

Очаквате ли предсрочни парламентарни избори скоро?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...