Quantcast
Новини Пловдив » Регион » Започна възстановяването на панорамния път Марково-Първенец
Регион Родопи

Започна възстановяването на панорамния път Марково-Първенец

Започна възстановяването на панорамния път Марково-Първенец
Започна възстановяването на панорамния път Марково-Първенец

Започна запълването на дупките по пътя, свързващ двете големи села в Община „Родопи” – Марково и Първенец. Да инспектира началото на ремонта на място беше кметът на общината Павел Михайлов.

Фирмата-изпълнител работи по т.нар метод „печ матик”. Предвижда се възстановяване и частично преасфалтиране, като най-компрометираната зона е около 400 метра. За ремонтните работи общинската администрация е заделила около 60 хиляди лева бюджетни средства.

Участъкът от близо 4 километра е изключително важна пътна артерия за жителите на двете родопски села. Трасето е основна връзка за пътуващите до борсата в село Първенец и за замеделските производители. Освен това от двете страни на панорамния път вече е оформен нов квартал с построени около 100 къщи,  информира кметът на Марково Десислата Терзиева.

По нейните думи отсечката е изключително натоварена и затова е важно да бъдат отстранени дупките и неравностите по пътя.

Обиколката на кмета Павел Михайлов продължи по улица „Марата” в село Марково.

Тъй като улицата буквално свършва, а участъкът е тесен, преминаването на автомобилите е изключително трудно. Затова ще бъде изготвен проект, за да се направи разширение и колите да имат възможност да  обръщат.

Кметът на Марково Десислава Терзиева постави въпроса и за разширяване на гробищния парк в селото. Общината ще предприеме действия за закупуване на нов терен, но дотогава част от зоната ще бъде разчистена, за да се обособи буфер за преминаване.

В Марково кметът Павел Михайлов посети лятното ателие на големия творец Вълчан Петров. Художникът от години живее и твори в родопското село. Освен , че се запозна с проектите, над които работи художникът, кметът Михайлов покани един от най-гениалните ни съвременни творци да разкрие част от цялото богатство на изкуството си в изложба, посветена на 30-годишнината от обявяването на „Родопи” за община, която ще
бъде чествана догодина.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

Мария Капон ПИМК БИЛД
Мусала Софт

Категории

Времето

Анкети

Одобрявате ли състава на служебното правителство?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...