майонеза „Краси“
Новини от Пловдив » Градът » 901 незаети места в 134 паралелки за трето класиране след 7 клас
Градът Образование Пловдив

901 незаети места в 134 паралелки за трето класиране след 7 клас

класна стая

Галина ГЕОРГИЕВА

901 са свободните места в 134 паралелки за трето класиране за прием след 7 клас в Пловдив и областта. Това показват данните на РУО-Пловдив, предоставени на ПловдивПрес.

Според справката 211 са некласираните ученици след първия и втория етап, 104-ма не са се записали след второ класиране, а 619 седмокласници -неподали на първо.

За обявените свободни места за трето класиране имат право да кандидатстват учевици, които не са приети на първия или втория етап; които не са кандидатствали до момента; които са  записани при първо и второ класиране, но са изтеглили документите си.

За участие в третия етап на класиране учениците подават заявление до председателя на областната комисия към Регионалното управление на образованието – Пловдив в един от определените 22 центъра или онлайн, в което подреждат желанията си за обявените свободни места.

В училищата-центрове задължително се представя оригинал на свидетелство за основно образование, удостоверяващо обстоятелството, че ученикът не е записан.

Учениците, които са записани на първо или второ класиране, но са изтеглили документите си, не могат да кандидатстват онлайн, а само в едно от определените училища-центрове в периода 24 – 27.07.2020 г. от 08:00 ч. до 18:00 ч.

Най-много незаети места – 29, има за „Автотранспортна техника“ в Професионална гимназия „Братя Евлогий и Христо Георгиеви“ в Карлово. 27 са свободните места по същата специалност в Професионална гимназия по транспорт „Гоце Делчев“ в Пловдив. 21 са вакантните места за „Моден дизейн“ в ПГ по облекло „Ана Май“. 20 места има за „Производство на тапицерни изделия“ в ПГ по вътрешна архитектура и дървообработване „Христо Ботев“. 18 са вакантните бройки за „Изолации в строителството“ в ПГ по строителни технологии „Пеньо Пенев“. Също по 18 свободни места има за две специалности в СУ „Никола Вапцаров“ – „Бижутерия“ и „Текстообработване“.

В ПГ по кожени изделия и текстил „Д-р Иван Богоров“ 15  са незаетите места за специалността „Конструиране, моделиране и технология на коженогалантерийни изделия“, 14  – за „Конструиране,моделиране и технология на обувни изделия“, 11- за „Компютърно проектиране и десениране на тъкани площни изделия“ и 10 за специалността „Фризьорство“.

Слаб е интересът и към „Спедиция,транспортна и складова логистика“ в Професионална гимназия по транспорт „Гоце Делчев“, където незаетите места са 15, а за специалността „Автотранспортна техника“ бройките са 13.

Свободни места има в СУ „Любен Каравелов“, СУ „Паисий Хилендарски“, СУ „Цар Симеон Велики“, СУ „Найден Геров“, СУ „Св.Св. Кирил и Методий“, ПГ по хранителни технологии и техника и др.

Подробна информация за незаетите места на трети етап на класиране по паралелки има в сайта на Регионално управление на образованието – Пловдив.

 

 

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
БРАДЪРС СЕКЮРИТИ ГРУП
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Българското Черноморие или в чужбина?

  • На родното Черноморие е най-хубаво 33%
  • Отивам в Гърция, там е по-чисто и няма намръщени сервитьори 32%
  • Не обичам морето, тръгвам към Родопите или Балкана 20%
  • В Южна Италия цяла седмица излиза по-евтино от уикенд в Созопол 15%

Начална дата: 01.07.2023 @ 15:56 | Крайна дата: 01.08.2023 @ 15:56

Зареждане ... Зареждане ...