Quantcast
Новини Пловдив » България » Полицията: Намесихме сe, когато към Нинова и Дариткова полетяха бутилки с вода и кенчета от бира
България Важно

Полицията: Намесихме сe, когато към Нинова и Дариткова полетяха бутилки с вода и кенчета от бира

Комисар Радослав Стойнев - шеф на "Охранителна полиция" в СДВР
Комисар Радослав Стойнев - шеф на "Охранителна полиция" в СДВР

Вербална агресия, хвърляне на бутилки и кенчета от бира, и обърнати контейнери за боклук. Такава е била ситуацията пред БНТ снощи, след като симпатизанати на БОЕЦ и „Да, България“ окупираха сградата на БНТ и бойкотираха лидера на БСП Корнелия Нинова и председателя на ПГ на ГЕРБ  д-р Даниела Дариткова. От полицията дадоха извънреден брифинг, за да обяснят какво се е случило и кога са се намесили.

„Пред сградата на БНТ се събра по-голяма група от хора. От страна на протестиращите бяха предприети действия по блокиране на входовете на Националната телевизия и на прилежащите улици посредством изваждане на контейнери за смет. Целта на тези мероприятия беше възпрепятстване на излизането на председателите на двете по-големи парламентарни групи от сградата на БНТ, където са участвали в предаването „Панорама“, обясни ситуацията комисар Радослав Стойнев от СДВР.

„Около 00.00 часа двете дами по собствена преценка отказаха охрана от страна на полицията и решиха да напуснат сградата на телевизията една след друга. Видимо от събралото се множество беше изразена силна вербална агресия срещу тях. Имаше хвърляне на бутилки и кенчета от бира и това наложи нашата намеса, за да бъдат изведени лицата от периметъра. Едно от лицата беше блокирано в автомобила, с който беше дошло. Това наложи автомобилът да бъде изведен на безопасно място и лицето беше изведено от периметъра благополучно“, уточни той.

„Намесата ни се наложи заради демонстративното възпрепятстване на свободното  придвижване на двете лица. Това застрашава живота и здравето на лицата. Няма как да не предприемем действия по осигуряване на безопасността им“, заяви комисар Стойнев и уточни, че от страна на полицейските органи не е използвана физическа сила, освен изтласкване на част от протестиращите и изграждане на кордони.

От думите на комисар Стойнев стана ясно, че се увеличават възмутените граждани, които биват блокирани в кръстовищата от протестиращите, а до саморазправи не се стига само заради намесата на полицаите.

Вчера в София се проведоха три регламентирани протестни мероприятия – пред ВСС, пред турското посолство и пред храма „Света София“. Те протекоха нормално и няма нарушения на обществения ред. Освен тях, се проведоха и два нерегламентирани протеста – пред БНТ и на пл. „Независимост“, каза комисар Радостин Стойчев от СДВР.

Около 20:00 часа, когато бе хвърлянето на яйца по сградата на Министерски съвет, е пострадал един полицай, който е бил ударен в окото с яйце, но за щастие пораженията не са сериозни и униформеният дори се появи заедно с комисар Стойчев по време на брифинга.

„Към 21:15 часа бяха блокирани 11 възлови кръстовища. Блокирането приключи към 23:30 часа. Само кръстовището при „Орлов мост“ беше освободено към 00:30 часа“, допълни Стойчев.

Още новини по темата

Протестиращи пред БНТ блокираха Дариткова и Нинова, жандармерията се намеси

 

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Анкети

Ще се ваксинирате ли срещу коронавирус?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...