Quantcast
Новини Пловдив » Бизнес » Заразата уби предприемача Стоян Сариев
COVID-19 Бизнес Важно Градът

Заразата уби предприемача Стоян Сариев

Стоян Сариев
Стоян Сариев

Днес загубихме един голям радетел и дарител, който живееше със и обичаше тениса на маса. Лично той със съпругата си ни посрещнаха много радушно и приятелски при първото ни участие на „Млад Олимпиец“. Почивай в мир, господин Стоян Сариев. Искрени съболезнования на семейството и близките.

Това написаха във Фейсбук приятелите на известния пловдивски строителен предприемач.

Припомняме, че преди няколко дни Стоян Сариев беше приет в тежко състояние в болница и веднага беше поставен на апаратна вентилация.  Заразата обаче го повали.

Стоян Сариев е сред знаковите лица на Прехода в Пловдив. С фирмата си „Стоянстрой“ успя да стане основен играч на имотния и строителния пазар под тепетатата и региона.

Негово дело е една от най-знаковите сделки на Пловдив – продажбата на Марково тепе, в което Сариев притежаваше около 300 квадрата, но по схемата „съсобственост“ изкупи още 8,1 дка от Община Пловдив за скромните 1,3 млн. лева с обещание да строи върху скалите небостъргачи и да го превърне във финансовото сити на Пловдив.

Веднага след сделката обаче имотът беше ипотекиран, от което Сариев получи 1,5 млн лева, а през 2007 година продаде на израелската фирма „Мелина“ имота за 23 млн. лева, която построи в груб строеж мол „Марково тепе“ и фалира. Последваха още няколко години мълчание, докато се появят нови инвеститори на мол „Марково тепе“.

Самият Сариев беше и сред известните меценати в Пловдив. Той създаде и издържаше до днес частната езикова гимназия, кръстена на фирмата му.

 

ПловдивПрес изказва съболезнования на семейството и близките на Стоян Сариев! 

 

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Анкети

Ще отидете ли на море в Гърция?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...