Quantcast
Новини Пловдив » България » Върнаха делото срещу Арабаджиева на прокуратурата
България Важно Съд и Прокуратура

Върнаха делото срещу Арабаджиева на прокуратурата

Ветко и Маринела Арабаджиеви в добрите времена
Ветко и Маринела Арабаджиеви в добрите времена

Спецсъдът за втори път върна делото срещу Ветко и Маринела Арабаджиеви на прокуратурата за поправки. Освен това магистратите пуснаха под домашен арест съпрузите. Маринела Арабаджиева трябва да излезе незабавно на свобода, а съпругът й трябва да изчака решението на горната инстанция.

Един от мотивите съдът да върне делото на прокуратурата е проблем с европейската заповед за арест на Вълчо Арабаджиев. За него нямало разрешение да бъде екстрадиран от Испания за данъчни престъпления. Така според съда на Арабаджиев трябва да бъде повдигнато наново обвинение за данъчни престъпления, тъй като само преди дни дошло такова разрешение от Испания, съобщава Нова ТВ.

„Прокуратурата каза, че ще протестира, както и част от адвокатите ще обжалват мерките. Считам, че гаранция 500 000 лева е прекомерно голяма за моя клиент. Почти две години той е с тази гаранция, не се е укривал. За втори път съдът се произнася, че са допуснати процесуално нарушения от държавното обвинение“, обясни адвокатът на Вълчо Арабаджиев-младши Мариана Тодорова.

Още

Пуснаха Маринела Арабаджиева, Ветко остава до второ нареждане
Пуснаха Маринела Арабаджиева, Ветко остава до второ нареждане
Спецсъдът върна Маринела Арабаджиева в ареста

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
Мусала Софт

Категории

Времето

Анкети

Одобрявате ли състава на служебното правителство?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...