Майонеза Краси
Новини от Пловдив » Общество » Жалба от ареста: Ползвам половин чаршаф, който ми е даден за цял
Общество Пловдив Съд и Прокуратура

Жалба от ареста: Ползвам половин чаршаф, който ми е даден за цял

Затворът в Пловдив
Затворът в Пловдив.
ДА ПОМОГНЕМ НА СЕЛО ТРИЛИСТНИК!

Ваня ДРАГАНОВА

„След като се изкъпя, се забърсвам с половин чаршаф, който ми е даден за цял.“ Това е едно от оплакванията в жалба на задържан за условията в пловдивския арест, адресирана до Административния съд в Пловдив. Раздаването на части от чаршафи е доказано от показанията и на друг арестант и жалбата е уважена – началникът на Областната служба “Изпълнение на наказанията “- Пловдив, е задължен в тридневен срок да осигури на задържания задължителна смяна на личното и постелъчното бельо най-малко веднъж седмично.

Човекът бил задържан на 13 март т. г. и успял да си купи лист и химикал, за да напише жалбата, чак на 2 април. Дотогава му отказвали, както да му дадат материали за писане, така и да го пуснат да си купи от затворническата лавка.

В килията били трима души и първите дни се хранели с ръце, защото не им били дадени прибори. „След около седмица ни дадоха 2 пластмасови лъжички за 3-ма задържани и трябвало да ги пазим, а те са за еднократна употреба. Аз отстъпих и двете лъжички на други задържани, защото дори нямаше с какво да ги мием тези лъжички“, пише още в жалбата. И това оплакване е счетено за основателно от съда и на арестанта ще трябва до бъде осигурен индивидуален комплект прибори и съдове за хранене.

Отделно са твърденията за бой с палки и грубо отношение от страна на надзирателите, в резултат на което задържаният направил опит да си пререже вените с пластина от батерия, която намерил в килията. „Не сме боксови круши за палките им“, пише той, но тази част от жалбата не е коментирана в разпореждането на съда.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Одобрявате ли пробива под Водната палата?

  • Не, проектът унищожава част от крайбрежния парк на река Марица, прекъсва велоалеите и тротоара, заплашва основите на съседните къщи и на моста за панаира 45%
  • Да, този проект е нужен, защото трафикът се разраства, а пътят за регулиране на движението в големите градове са кръстовища на две нива. 31%
  • Първо да подложим проекта на голямо общоградско обсъждане и тогава ще преценя 10%
  • Проблемът не е транспортен, а политически и всяка от страните се стреми да извлече дивиденти 8%
  • Не ме интересува 7%

Начална дата: 26.10.2022 @ 10:27 | Крайна дата: 26.11.2022 @ 11:00

Зареждане ... Зареждане ...