Quantcast
Новини Пловдив » Градът » Д-р Парашкев Цветков: Документи за акредитация на Онкодиспансера не са подадени заради правен вакуум
Градът Здраве Пловдив

Д-р Парашкев Цветков: Документи за акредитация на Онкодиспансера не са подадени заради правен вакуум

Д-р Парашкев Цветков
Д-р Парашкев Цветков

След публикацията на ПловдивПрес „Чутовен гаф! Онкодиспансерът без акредитация, управителят проспал срока“ шефът на Комплексния онкологичен център д-р Парашкев Цветков поиска да бъде изслушана и неговата позиция. Въпроси по темата му бяха зададени и преди публикуването на статията, на които той не реагира. След като той потърси редакцията ни, репортер на ПловдивПрес се срещна с него. Д-р Цветков дойде на разговора в компанията на своя позната, която не се представи, но обяви, че ще записва с телефона си целия разговор, включително и неформалната му част. При това положение публикуваме думите на д-р Цветков на практика без редакторска намеса:

През ноември или декември 2018 г. в рамковия договор, който се приема, се пише, че процедурата „акредитация“ отпада. Срокът на нашата акредитация е юни 2019 г. Според изискванията на Наредбата за акредитация документи се подават в едномесечен срок преди изтичане на процедурата. След като отпада акредитацията, остава един правен вакуум. В началото на т. г. излезе Наредба за оценка на възможността за обучение на специализанти, докторанти и т. н., което няма нищо общо с акредитацията. Имам входирани документи на 3 януари т. г. в Общинския съвет за откриване на процедура.

Който твърди, че няма внесени документи за оценка на дейността на болницата, той не е в час или лъже тенденциозно. Чакаме във всеки момент определяне на комисия, ако не е определена. Миналата седмица – за първи път след отпадането на извънредното положение – в Министреството на здравеопазването под ръководството на зам.-министър Бойко Пенков е имало заседание, на което са се разглеждали входираните молби за оценка на обучението.

За наличието на специалисти – Здравната каса ни проверява всеки месец и според техните изисквания, когато даден човек напусне или е в отпуск, ние сме длъжни в няколкодневен срок на уведомим касата. Т. е. този човек не фигурира в списъчния състав на изпълнителите на лечебна дейност и ако диспансерът не отговаря на стандартите, няма да ни бъде отчетена дейността. Такава неотчетена дейност няма. Всяко едно звено има нужния брой специалисти. Минимумът е по двама. Освен това аз също съм специалист по онкология и мога във всеки един момент, ако има някаква дупка, да застана и да го работя. Освен мен, в Онкодиспансера има още 7 такива специалисти, т. е. аз мога да покрия с лицензиран персонал още една болница.

Искам съвсем официално да заявя, че този, който си прави сметката да краде от парите на болните и персонала, няма да му стане работата. Имам системи за контрол, никой няма да има възможност да открадне 1 стотинка от парите на болницата. Този, който си прави сметка да открадне парите, ще се сблъска с тези 175 души от Онкодиспансера, които се подписаха да продължи мандатът ми.

 

Още

Чутовен гаф! Онкодиспансерът без акредитация, управителят проспал срока

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

Кауза Пловдив
ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Ще променят ли политическата ситуация поредните предсрочни парламентарни избори?

  • Не, в парламента ще влязат същите политически сили и ситуацията ще е орел, рак и щука 38%
  • Да, 47-ият парламент ще успее да излъчи стабилно мнозинство и редовно правителство 26%
  • В парламента ще влязат още малки формации и положението ще стане още по-лошо 19%
  • Не ме интересува, писна ми от избори! 17%

Начална дата: 01.09.2021 @ 17:40 | Крайна дата: 01.10.2021 @ 17:40

Зареждане ... Зареждане ...