Quantcast
Новини Пловдив » Бизнес » Намаляват таксите на закъсали концесионери
Бизнес Община Пловдив

Намаляват таксите на закъсали концесионери

Община Пловдив
Община Пловдив

Ваня ДРАГАНОВА

Община Пловдив ще намали дължимите годишни възнаграждения на концесионерите, претърпели загуби заради епидемията. Предложението за това е на кмета Здравко Димитров и ще се обсъжда на предстоящата в сряда сесия на Общинския съвет.

Всеки от концесионерите ще трябва да внесе до 30 септември т. г. предложение за намаляване на годишното възнаграждение, като ще трябва да обяви какви загуби е претърпял, да опише причините за това и да обвърже размера на исканото намаляване с негативните си финансови резултати. Като доказателство за това трябва да бъдат представени счетоводните данни за периода от 13 март до 15 май през тази и миналата година, за да се видят резултатите на бизнеса за времето на извънредното положение.

Задължително условие за кандидатстване е концесионерите да нямат задължения към Община Пловдив. Предложенията ще бъдат разглеждани от Комисията за контрол на изпълнението на концесионните договори.

Община Пловдив вече опрости част от наемите на заведенията, както и на наемателите на нежилищни имоти, които бяха спрели дейността си в извънредното положение.

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Анкети

Ще отидете ли на море в Гърция?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...