Quantcast
Новини Пловдив » България » „Такса успех“ искали в Министерство на икономиката, сигналът даден на ДАНС
Бизнес България Важно

„Такса успех“ искали в Министерство на икономиката, сигналът даден на ДАНС

Министерство на икономиката
Министерство на икономиката

В ДАНС е подаден сигнал за вземана „такса успех“ от експерти на Министерството на икономиката от фирми, кандидастващи за еврофинансиране. Това съобщи пред журналисти в парламента министърът на икономиката Лъчезар Борисов.

Таксата е искана за отпускане на средства за малкия и среден бизнес за покриване на проблеми, свързани с кризата с коронавируса. Както вече стана ясно новите икономически мерки са на стойност 1,8 млн. лв

Въпросната „такса успех“ варира между 40 и 60 процента от размера на проекта, допълни доскорошният зам.-министър на икономиката и заяви, че това е „неприемливо, нереално и недопустимо“.

Новият министър на икономиката е разговарял с премиера Бойко Борисов и работодатели.

Сигнал за таксата е подаден до министъра от депутати от различни парламентарни групи.

Министър Борисов добави, че започва проверка, за да се установи дали става въпрос за консултанти на проекти, или за служители на Министерството на икономиката, които са в управителния орган, където се вземат решения за това дали се отпускат пари. Започва и проверка на вече съществуващи проекти, за да се установи дали, ако са отпуснати средства за машини, те са били закупени.

Създадена е гореща телефонна линия – 029407421 – номерът на главния секретар на ведомството. Както е открит и имейл, на който да се консултират бенефициенти.

От утре ще има готови формуляри, с които бенефициентите да могат да кандидатстват.

 

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Анкети

Ще отидете ли на море в Гърция?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...