Quantcast
Новини Пловдив » Здраве » Чутовен гаф! Онкодиспансерът без акредитация, управителят проспал срока
Здраве Общество Община Пловдив

Чутовен гаф! Онкодиспансерът без акредитация, управителят проспал срока

Д-р Парашкев Цветков
Д-р Парашкев Цветков

Онкодиспансерът остана без акредитация, защото сегашният управител д-р Парашкев Цветков е проспал срока да задвижи процедурата. Въпреки това се очаква той да внесе документи в конкурсната процедура за нов мандат начело на най-печелившето от търговските дружества на общината.

Чутовният гаф лъсва от правния анализ на дейността на управителя на Комплексния онкологичен център по акредитацията на здравното заведение. ПловдивПрес разполага с документа.

Последиците за Онкото от изтървания срок са повече от сериозни – диспансерът остава без собствени специализанти, и то точно малко преди да придобият специалност, а наличието на повече собствени кадри със съответната специалност гарантира на всяко здравно заведение независимост. Иначе, ако специалистите са двама-трима и решат да напуснат, съответната болница или диспансер може да загуби правото си да упражнява дадената дейност и да загуби лиценз. Ако акредитацията беше подновена, скоро Онкото щеше да разполага със 7 лекари с придобита там специалност.

Онкодиспансерът е акредитиран като база за обучение за придобиване на специалност „Медицинска онкология и Обща клинична патология“ през юни 2014 г. за срок от 5 години. Акредитационната оценка е изтекла преди повече от година – на 19 юни 2019 г., по Наредбата за акредитациите документи за подновяването ѝ трябва да бъдат подадени най-късно до 6 месеца, преди да изчете срокът на оценката. Д-р Парашкев Цветков обаче не е направил нищо в този срек, не е предприел никакви действия по подновяването на акредитацията и два месеца след изтичането ѝ – т. е. до 20 август 2019 г, пише още в правния анализ.

Заключението в документа е, че всичко това е достатъчно основание за предсрочно прекратяване на мандата на д-р Парашкев Цветков. Той обаче изтече. /ПловдивПрес

 

  • Казусът „Райна Петрова“ или кой висш мениджър на общинско здравно заведение отиде на ваканция в Австралия за сметка на фирма, която му доставя лекарствата? Само билетите струват над 3 хил. евро.
  • Кои са кандидатите да оглавят Комплексния онкологичен център и как смятат да го развиват?
  • Какво отговори д-р Парашкев Цветков на зададените от ПловдивПрес въпроси?

 

Очаквате подробности в ПловдивПрес!

 

Още

Иде интересна битка за Онкодиспансера

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Анкети

Очаквате ли предсрочни парламентарни избори скоро?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...