Quantcast
Новини Пловдив » Пловдив » Пуснаха под гаранция съден за измами грък
Пловдив Съд и Прокуратура

Пуснаха под гаранция съден за измами грък

Пуснаха под гаранция съден за измами грък
Пуснаха под гаранция съден за измами грък

Апелативен съд Пловдив измени мярката за неотклонение на гръцки гражданин от „задържане под стажа“ в „парична гаранция“ в размер на 6 000 лева.

Мъжът е издирван от Гърция с Европейска заповед за арест/ЕЗА/ за изпълнение на наложено му наказание 2 години и 6 месеца лишаване от свобода и за изпълнение на още две присъди, които обаче са погасени по давност. Наказанията са наложени от гръцки съд за престъпно издаване на чекове без покритие.

На гърка е издаде и втора ЕЗА – за нова измама в особено големи размери. Мярката „задържане под стража“ спрямо него е била взета от Окръжен съд – Пловдив именно заради втората заповед.

Магистратите отмениха постоянния арест за гърка, защото по делото няма данни дали не е изтекла абсолютната давност и на това престъпление. И му налага гаранция от 6 000 лв.

Съдът е взел под внимание трайната трудова и лична обвързаност на мъжа с България, добрите характеристични данни за личността му, както и влошеното му здраве, които обстоятелства снижават интензитета на опасността от укриване.

Определението на Апелативен съд – Пловдив е окончателно.

Заседанието се проведе чрез видеоконферентна връзка с ареста, където се намираше обвиняемият, а в съдебната зала бяха съдебният състав, прокурорът, адвокатите и преводачът.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
Мусала Софт

Категории

Времето

Анкети

Очаквате ли предсрочни парламентарни избори скоро?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...