Quantcast
Новини Пловдив » България » Политика » Чистка в ГЕРБ! Махат лидери в Пловдив област
Важно Политика Регион Родопи Сопот Стамболийски Съединение

Чистка в ГЕРБ! Махат лидери в Пловдив област

Областният лидер Георги Мараджиев в акция. КАДЪР: gerb-po.bg
Областният лидер Георги Мараджиев в акция. КАДЪР: gerb-po.bg

Чистка в ГЕРБ в Пловдив област се задава тези дни, научи ПловдивПрес. Сложени на дузпата засега са председателите на партийните структури в Първомай – Катя Попова, Родопи – Пламен Спасов, Садово – Георги Буков и Съединение – Петя Червенакова, научи ПловдивПрес. Много скоро те ще бъдат отстранени, за което били известени.

Според запознати, мотивите четиримата да бъдат махнати са свързани със загубата на местните избори. В отбора на отлюспените щяла да попадне и лидерката на ГЕРБ Сопот Елка Еленова. Впрочем страницата на ГЕРБ в Пловдивска област не е обновявана отдавна, защото като лидер на структурата в Сопот все още се води Марияна Кацарова, но тя беше отстранена още преди местните избори миналата година, коментираха недоволни гербери.

За да бъдат махнати партийни шефове, трябва да има решение на Изпълнителната комисия, а такова няма, твърдят от ГЕРБ.

Уважавани членове на ГЕРБ като лидерът в Садово Георги Буков били като попарени от новината за чистката. Буков е от основателите на ГЕРБ и повече от 10 години е отдаден на изграждане на структури в региона, коментираха негови съпартийци.

Много разочарована е и бившата кметица на Белащица Цветанка Читакова, която е близка с бившия кмет на Родопи Пламен Спасов. Впрочем в партийните структури вече е ясен новият шеф на партията в ключовата Община Родопи и това е депутатът Запрян Янков. Той е бил уведомен от ръководството в София и от областния лидер Георги Мараджиев, че поема общинската организация на ГЕРБ.

По информация на ПловдивПрес метлата в партията ще настрои членове и симпатизанти срещу партията и ще ги принуди да отидат при Цветан Цветанов.

Както вече стана ясно бившият втори в ГЕРБ ще представи новия си политически проект на 27 септември. През последните седмици той често критикува управлението на Бойко Борисов.

Промените трябва да се проведат много деликатно предвид сложната политическа ситуация в страната. Трябва да направим така, че старите председатели да се оттеглят, но да запазим достойнството им и да не ги прогоним към други политически проекти, коментира пред ПловдивПрес важен фактор в партийното строителство в региона. /ПловдивПрес

Още

Борисов свири сбор за ГЕРБ в сряда, ще хвърли ли оставка

 

 

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Анкети

Как предпочитате да гласувате?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...