Новини от Пловдив » Здраве » Още един лекар с COVID-19 в Пловдив, 78-годишен мъж почина
COVID-19 Здраве Пловдив

Още един лекар с COVID-19 в Пловдив, 78-годишен мъж почина

Пациенти с COVID-19
Проба за COVID-19

Пловдивска лекарка, която работи в МБАЛ Пазарджик, е дала положителна проба за COVID-19 през последното денонощие. Жената е на домашно лечение и в добро състояние. Изследват се контактните й лица. Уведомена е и болницата в Пазарджик.

Сред новите болни най-възрастният пациент е мъж на 81 г. от Хисаря, който е хоспитализиран. С положителни проби са и две деца на 1 и 2 години. И двамата малки пациенти са от Пловдив, те са в много добро състояние, без симптоми и са вкъщи.

Общо новозаразените в област Пловдив през последното денонощие са 45. С тях общият брой на заразени в областта става 1014. Оздравелите са 458, на домашно лечение са 418 лица, а под карантина 599.

Хоспитализирани през изтеклото денонощие са 8 болни, които са в задоволително състояние. На интензивно лечение са 3-ма пациенти.

През последните 24 часа има един починал – мъж на 78 г. от Пловдив с придружаващи заболявания диабет, сърдечно и хронично белодробно заболяване. Така починалите в областта с коронавирус са 21.

От РЗИ информират, че през последните дни има единични положителни случаи на хора, които се изследват по желание, поради пътуване в страни, които изискват задължителен PCR тест. Установените се поставят под карантина.

Още

Пловдив с 45 нови заразени, 303 в страната
COVID-19 затвори Община „Марица“, служител е с положителна проба
13 новозаразени в Смолянско, един се лекува в София
Нова жертва на COVID-19 в Пазарджишко, 9 са новозаразените

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

PIMK BUILD
БРАДЪРС СЕКЮРИТИ ГРУП
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Дондукова или Вазова да се казва градската градина зад Природонаучния музей, обновена с близо 5 млн. лева?

  • Вазова градина е най-правилното наименование. Иван Вазов е живял на съседната улица, тук е написал едни от най-забележителните си произведения. Хората са се стичали под балкона, за да го приветстват 37%
  • Както я знаят пловдивчани от създаването ѝ – Дондукавата градина. Хората са я кръстили така, защото е създадена по време на привременното управление и по препоръка на княз Александър Дондуков-Корсаков 30%
  • Не ме интересува. Нека си остане както досега без официално име – Градската градина 18%
  • Референдум. Това е най-справедливото решение. 8%
  • Капитан Бураго – Освободителя на Пловдив. Неговият паметник също е в тази градина и всяка година Пловдив му отдава почит на 16 януари, когато Бураго с отряд драгуни форсира Марица и освобождава града. 7%

Начална дата: 24.04.2024 @ 19:09 | Крайна дата: 24.05.2024 @ 19:09

Зареждане ... Зареждане ...