Quantcast
Новини Пловдив » Градът » Протестът в Пловдив се измести пред сградата на полицията, искат оставката на вътрешния министър
Градът Пловдив

Протестът в Пловдив се измести пред сградата на полицията, искат оставката на вътрешния министър

Протестът в Пловдив, снимка: БНР
Протестът в Пловдив, снимка: БНР

Протестът в Пловдив тази вечер е пред сградата на Областната дирекция на полицията. Демонстрантите се събраха пред сградата на Община Пловдив, а шествие под надслов „Не на диктатурата“ мина през Главната и стигна до сградата полицията. Викове „Оставка“ огласиха улиците на града.

Протестиращите обявиха, че искат отговор от МВР с какво техните искания пречат на обществото, за да се стигне до премахването на палатките и поискаха оставката на вътрешния министър Христо Терзийски.

Демонстрантите първоначално аплодираха полицаите, които образяваха жива верига около сградата. След това започнаха да скандират „Елате с нас, протестът е за вас“.

Протестиращите вдигнаха личните си карти, за да покажат, че не крият самоличността си.

След това се върнаха към обичайния си маршрут .

Както вече ПловдивПрес съобщи рано сутринта беше разрушен палатковият лагер, който блокира кръстовището на Чифте баня цяла нощ. Много от протестиращите получиха актове за нарушение на Закона за движение по пътищата.

От полицията обясниха, че премахването на палатките е разпоредено след сигнали на телефон 112, тъй като граждани се оплакали от шума и блокирането на движението.

Междувременно в Пловдив започна събирането на средства, с които да бъдат платени глобите на протестиращите от палатковия лагер.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Анкети

Как предпочитате да гласувате?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...