майонеза „Краси“
Новини от Пловдив » Здраве » Д-р Парашкев Цветков: Приходите на КОЦ се увеличиха с над 4 милиона лева, не е напуснал нито един лекар, назначени са 12
Здраве Пловдив

Д-р Парашкев Цветков: Приходите на КОЦ се увеличиха с над 4 милиона лева, не е напуснал нито един лекар, назначени са 12

Д-р Парашкев Цветков
Д-р Парашкев Цветков

Правото на отговор е без редакторска намеса

Твърденията на професор Илия Баташки за финансовото състояние на Комплексния онкологичен център в Пловдив, напуснали лекари и „пропаднали” специализации за интервю в „Пловдив прес” са абсолютна неистина. Това заяви в свое право на отговор управителят на КОЦ – Пловдив д-р Парашкев Цветков.

Според твърденията на професор Баташки, приходите са намалели през годините. От справката, която е предоставена и на него, за 2018 приходите са 52 милиона и 843 хиляди лева. А за 2019 година – 56 910 000 лева. Тоест, с 4 067 000 лева повече. Професор Баташки е мениджър с опит, лесно може и би трябвало да знае къде да направи справка за финансовото състояние на другите Комплексни онкологични центрове в страната.

Във връзка с твърдението за напуснали лекари искам да заявя, че за целия ми 3-годишен мандат, в който съм бил управител, няма напуснал лекар. Напротив, назначени са шестима лекари – 2 със специалност онкология, 1 рентгенология и пред защита на дисертация, 1 анестезиолог, 1 хирург и нов завеждащ на АГ-отделение.

Твърдението за „провалени” 7 млади специалисти и специализанти също не отговаря на истината. С уточнението, че не са 7, а 6. Те бяха преназначени на лекарски длъжности към съответните отделения. С другите 6 /изредени по-горе/ лекарите станаха 12. По въпроса за огромната администрация – това също е откровена лъжа. Към администрацията работят 13 души и това може да се провери. На доцент Баташки му е предоставена справка за структурата на КОЦ – Пловдив. Ако той смята шофьори, параджии, електричари за администрация – това е друг въпрос. Но дори и с тези работници, не могат да се съберат 47 души.

Професор Баташки поиска от нас допълнителните данни и те му бяха предоставени, въпреки че би могъл да ги вземе от други източници – спазвайки разпоредбите на ОбС .Вместо да се упражнява върху статистическите данни за КОЦ – Пловдив, смятам, че професор Баташки би могъл да каже – достоверно, с колко милиони левове е върнал назад управляваните от него болници и защо не е на работа в МВР- болница.

Бих искал да призова професор Баташки – като колега, да не забравя, че има лекарска етика и тя съвсем се различава от политическата.

Обръщам се към всички кандидати за управител на КОЦ „играта да бъде феърплей” , нека наистина програмите за управление бъдат написани от самите тях. Ще ги помоля да не преписват мои стари. Програмата за управление на КОЦ – Пловдив за предходните 3 години е качена в сайта на Онкоцентъра и това лесно може да бъде проверено.

Още

Проф. Баташки: Онкото загуби за година 10 лекари, провали 7 специализанти

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
БРАДЪРС СЕКЮРИТИ ГРУП
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Българското Черноморие или в чужбина?

  • На родното Черноморие е най-хубаво 33%
  • Отивам в Гърция, там е по-чисто и няма намръщени сервитьори 32%
  • Не обичам морето, тръгвам към Родопите или Балкана 20%
  • В Южна Италия цяла седмица излиза по-евтино от уикенд в Созопол 15%

Начална дата: 01.07.2023 @ 15:56 | Крайна дата: 01.08.2023 @ 15:56

Зареждане ... Зареждане ...