майонеза „Краси“
Новини от Пловдив » България » Христо Иванов: Първата ни задача е Гешев, Борисов си отива/ Пълен запис/
България Важно Мнения Политика

Христо Иванов: Първата ни задача е Гешев, Борисов си отива/ Пълен запис/

Кадрите са уловили втори опит на Ламбовски да разговаря с Христо Иванов
Кадрите са уловили втори опит на Ламбовски да разговаря с Христо Иванов

Пълният запис на снощната изява на Христо Иванов на „Орлов мост“ разкрива, че ексдепутатът сикаджията Димитър Ламбовски провежда втори, кратък разговор с лидера на „Да, България“ след добилия вече популярност за това кой е звъннал на Маджо.

Кадрите на оператора от ДБ, който през цялото време следва и снима Иванов, са документирали и втория опит на Ламбовски двамата да разговарят. Свидетелят по делото „Осемте джуджета“ отново се приближава и си прави втора снимка с лидера на ДБ, пише DarikNews.bg.

„После ще имаш ли две минути?“, му казва след поредното общо фото Ламбовски, а Иванов отговаря заговорнически: „Ще имам“. Очевидно същинският разговор за това кой е „тоя“, който се е обадил вече на Маджо, остава за извън ефира.

На „Орлов мост“ се вижда, че Христо Иванов вече се държи като сигурен премиер, който е готов да раздава постовете, събира сивита в крачка на кръстовището, прави планове как ще пренареди държавата от понеделник, получава поздрави, ръкува се с хора, пита ги дали вече са се записали за доброволци на ДБ и т.н.

Иванов не крие, че очаква днес оставката на Бойко Борисов, но го съветва да я хвърли още през нощта. Сравнява го с Орешарски, а за варианта Деница Сачева да стане премиер, какъвто слух се понесе, казва: „Номерът с Деница Сачева е абсолютен фарс“.

„Ще видим какво точно ще обяви, това което е сигурно, че Орлов мост надделя“, коментира още Иванов с протестиращите. Така той е разтълкувал поста на премиера от вчера и текста до снимката му с внуците, че е време за неговите решения.

„По един или друг начин оттеглянето на Борисов беше ясно. Нашата задача оттук нататък минава във фокус върху Гешев. Не съм пророк, правя само прогноза“, казва за оставката и след нея Христо Иванов. И реди действията от евентуалната оставка на Борисов насетне:

„Първата ни задача е Гешев, аз няма да забравя Гешев“ /разкрива, че протестът ще се премести пред Съдебната палата/. Този е абсолютен гьонсурат и ще бъде много по-трудно да бъде изчегъртан, но трябва да го направим. Иначе Борисов си отива, Пеевски остава, Гешев остава. Не можем да си позволим Пеевски да остане. Не можем да си позволим Доган да излиза от храстите да се подхилква и да ни казва „добре и успех“. Не можем да си позволим моделът да се запази. И тук е голямата задача. Гражданите излязоха и свалиха това абсолютно изпразнено от легитимност управление. Трудната работа предстои със сигурност – депеевизация. Това ще бъдат изключително дълги усилия“, казва Иванов и повтаря няколко пъти, че ще „изчегърта“ и Гешев, и Пеевски. И прави извода, че така сме щели да приключим не само 2013 г., но и още по-далечната 1989 г.

Зарича се и да настоява президентът Румен Радев да даде гаранция, че няма да се прегръща с Русия и служебният му кабинет ще се занимава само с организацията на изборите.

„Той много ясно трябва да каже, че няма да променя геополитическата ни ориентация“, изрича ултиматум към президента лидерът на ДБ. Разкрива, че ултиматум ще поставя и на Мая Манолова, и на Татяна Дончева, както и на други политици, които подкрепяли протеста, но мълчали за Пеевски.

Лидерът на ДБ се заканва още да съкрати драстично цялата държавна администрация, защото ще стане излишна и пита при запознанството си с хората на кръстовището кой какво е учил и работи, след което обнадеждява бъдещия кадър, че за него в новата власт ще има пост.

„Почва се с едни трудни избори, трябва да си вземем гласовете, след което три неща са ключовите – съдебната реформа, ударно въвеждане на електронно управление, което означава изтърбушване на цялата администрация. Много дълбока административна реформа, силно съкращаване на администрацията, защото ще отпаднат функции“, разяснява визията си Иванов и с радост гледа факелното шествие, поело нагоре по Цариградско шосе.

Уверява обаче феновете си, че 12 хил. доброволци ще трябва да работят „за без пари“.

 

Още новини по темата

Питат Христо Иванов за Маджо. Провокация ли е? ВИДЕО

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България
Краси

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Ще има ли правителство, или отиваме на нови парламентарни избори наесен?

  • Не, няма да има редовен кабинет 51%
  • Да, ГЕРБ-СДС ще успее да излъчи кабинет с участието на ПП-ДБ и ДПС 21%
  • Не ме интересува, и сега има правителство, което се справя 15%
  • Ще има редовен кабинет с втория мандат на ПП-ДБ, а ГЕРБ ще го подкрепи 13%

Начална дата: 03.04.2023 @ 19:35 | Крайна дата: 03.05.2023 @ 20:32

Зареждане ... Зареждане ...