Quantcast
Новини Пловдив » Ботев » Ботев подкрепи кампанията в полза на болните от наследствен ангиогем
БГ Футбол Ботев Спорт

Ботев подкрепи кампанията в полза на болните от наследствен ангиогем

Ботев се включи в кампанията на семействата с рядкото заболяване.
Ботев се включи в кампанията на семействата с рядкото заболяване.

Ботев (Пловдив) се включи в кампанията „Измини път или изкачи връх и го посвети на семействата, страдащи от рядката диагноза наследствен ангиоедем“. Инициативата е на асоциация „Наследствен ангиодем България“.

От „жълто-черния“ Клуб бяха подготвили множество подаръци за децата, както и представителите на НАЕ България. Двете страни направиха символична обиколка на централния терен на „Футболен комплекс Ботев 1912“, съобщи клубният сайт.

„Асоциация НАЕ Ви приканва да участвате в подкрепящата информационна кампания под мотото „Измини път или изкачи връх и го посвети на семействата, засегнати от рядката диагноза наследствен ангиоедем”. Лятото е много подходящо време за походи в планината и по приказни български дестинации.

Какво по-красиво изживяване от това да посетиш любимо място и да го превърнеш в кауза за една група хора, които много трудно могат да си позволят този лукс. Болните с рядката диагноза придобит и наследствен ангиоедем получават периодично непредсказуеми отоци и дори най-краткото пътуване или почивка се превръща в едно огромно предизвикателство за цялото семейство“, казват организаторите.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Анкети

Как предпочитате да гласувате?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...