Quantcast
Новини Пловдив » Бизнес » Полицията търси петролния бос Иван Тобиев за незаконен добив край Катуница
Бизнес Важно Полиция Регион Садово Съд и Прокуратура

Полицията търси петролния бос Иван Тобиев за незаконен добив край Катуница

Иван Тобиев
Иван Тобиев

Полицията търси петролния бос Иван Тобиев, за да му снеме обяснения за незаконния добив на инертни материали край Катуница, потвърди пред ПловдивПрес шефът на Областната дирекция на вътрешните работи Йордан Рогачев.

Както ПловдивПрес вече съобщи, прокуратурата разследва незаконен добив в месността Каратупак в землището на Катуница.

При акцията на 10 август с белезници от мястото е изведен собственикът на фирма „Билд инерт“ Светлин Ешпеков. Обектът от който се дълбаели материалите, бил обаче на Тобиев, затова полицията е по петите му.

Според хора от бранша от години Тобиев добива незаконно баластра и подбива пазара.

Самият Тобиев през последните години беше клиент на правосъдието в няколко големи скандала. Газстанцията му на Пещерско шосе се взриви и едва не уби цяло семейство, след като огромни отломки се стовариха на покрива на жилището им в кв „Христо Смирненски“.

Тобиев беше и в центъра на скандала с контрабанда на горива в особено големи количества. В бензиностанция от неговата верига „Арена“ беше открит замаскиран байпас, който водеше към заровена в земята цистерна, а оттам горивото минаваше безконтролно и на ниска цена след „спестяването“ на акциза. Тогава Тобиев бе разследван за неплаген акциз да над 3,4 млн. лева, фиктивна търговия с горива и двойно счетоводство.  По ирония на съдбата самият Тобиев беше печелил търгове за доставка на гориво на Митниците. /ПловдивПрес

Още

Прокуратурата разследва незаконен добив на инертни материали в Катуница

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Анкети

Как предпочитате да гласувате?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...