Новини от Пловдив » България » Депутати от БСП също провалиха кворума. Нинова: ГЕРБ си направи ритуално самоубийство
България Политика

Депутати от БСП също провалиха кворума. Нинова: ГЕРБ си направи ритуално самоубийство

Корнелия Нинова
Корнелия Нинова

Над 20 депутати от БСП с отсъствието си също допринесоха за провала на заседанието на парламента днес. Обяснението за липсата им в пленарната зала сутринта е, че са в чужбина или боледуват. В същото време лидерката на БСП Корнелия Нинова разкритикува управляващите, че от страх са провалили извънредното заседание на парламента.

„ГЕРБ и управляващото мнозинство си направиха ритуално самоубийство от страх, заяви на брифинг Нинова, след като депутатите от ГЕРБ, ОП и Воля не се регистрираха. В залата имаше поне десетина представители на ДПС, както и не повече от 63 соцдепутати, пише dariknews.bg.

„Страх от реакцията на опозицията, страх от протеста, страх от истината. Българският народ днес видя нагледно как се руши държавност. Бойко Борисов днес за пореден път показа как се погазва върховенството на закона. Защото раздаването на пари може да се случи само през Закона за бюджета и през неговата актуализация в парламента“, обясни Нинова.

По думите ѝ в момента няма ясна информация колко са парите в бюджета, какъв е дефицитът, излишъкът или кредитите.

„За един месец премиерът Борисов раздаде или обеща, в бъдеще време-  несигурно, над 2 млрд. лв. –  без план, без критерии, без оценка на кого ще помогнат тези пари, как ще стабилизират икономиката. Българи, с вашите пари, последният месец той си купува лично оцеляване и печели време, за да си допълни онова чекмедже  с пистолета“, каза тя.

Според лидера н БСП заради социалната и икономическата криза държавата е парализирана и единственият изход от тази ситуация е оставка на правителството и предсрочни избори.

Още новини по темата

Заседанието на парламента се провали, протестиращи мятат домати и яйца

Няма кворум! ГЕРБ и Патриотите не са в парламента

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

PIMK BUILD
БРАДЪРС СЕКЮРИТИ ГРУП
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Дондукова или Вазова да се казва градската градина зад Природонаучния музей, обновена с близо 5 млн. лева?

  • Вазова градина е най-правилното наименование. Иван Вазов е живял на съседната улица, тук е написал едни от най-забележителните си произведения. Хората са се стичали под балкона, за да го приветстват 37%
  • Както я знаят пловдивчани от създаването ѝ – Дондукавата градина. Хората са я кръстили така, защото е създадена по време на привременното управление и по препоръка на княз Александър Дондуков-Корсаков 30%
  • Не ме интересува. Нека си остане както досега без официално име – Градската градина 18%
  • Референдум. Това е най-справедливото решение. 8%
  • Капитан Бураго – Освободителя на Пловдив. Неговият паметник също е в тази градина и всяка година Пловдив му отдава почит на 16 януари, когато Бураго с отряд драгуни форсира Марица и освобождава града. 7%

Начална дата: 24.04.2024 @ 19:09 | Крайна дата: 24.05.2024 @ 19:09

Зареждане ... Зареждане ...